Kurzy pro zdokonalení v letecké komunikaci v Letňanech pokračují

30.06.2020

Kurzy pro zdokonalení v letecké komunikaci v Letňanech pokračují
Kurzy pro zdokonalení v letecké komunikaci v Letňanech pokračují (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letecké škola Aero Prague v Praze Letňanech pokračuje v sérii kurzů letecké komunikace určené pro piloty GA a UL letadel.  Kurzy jsou buď v češtině, nebo v angličtině, nejbližší termín začátku dalšího kurzu v češtině je 8. července, v angličtině pak ve středu 15. července, vždy od 17 hodin.

V rámci těchto čtyřhodinových intenzivních kurzů si procvičíte komunikaci pro odlet z řízeného letiště Praha-Ruzyně nebo z letiště AFIS (Letňany) a následnou komunikaci po trati letu (průlety řízenými oblastmi) apod. Vysvětlíte si vhodné používání jednotlivých frází a získáte větší jistotu pro vaše samostatné lety.

Kurz proběhne v nejmodernější audiovizuální učebně pro simulaci letecké komunikace v ČR

Každé místo v učebně je vybaveno leteckým intercomem se sluchátky. Posloucháte dění na frekvenci a reagujete, pokud je voláno vaše letadlo. A co je nejtěžší? Přece zmáčknout to tlačítko vysílání :-) Buďte bez obav, proto se pořádají tyto kurzy.

Kurz letecké komunikace

Jak kurz probíhá

Lektor simuluje funkci řídícího letového provozu nebo služby AFIS a vy máte za úkol pomocí správné letecké frazeologie požádat o odlet, pojíždění, provedení vzletu a letu po trati letového plánu a správně reagovat na dotazy o poloze a záměrech. V rámci letu máte za úkol proletět řízeným nebo omezeným prostorem a přistát opět na řízeném letišti.

Počet účastníků akce je cca 4-6 studentů, kteří mají různé úkoly a simultánně komunikují. Tuto komunikaci slyšíte ve sluchátkách také, čímž je navozena velice reálná situace běžného provozu na frekvenci.

K dispozici budete mít mapu pro vaši trať, podle které poletíte. Výhodou je, že se můžeme zastavit a vysvětlit si případné použití nevhodných frází. Tak si to pojďte vyzkoušet.

Kurzy vedou skvělí a pohodoví lektoři

Cena kurzu je 2 950 Kč vč. DPH

Letecká škola AeroPrague dále pořádá:

Přijďte si procvičit českou nebo anglickou leteckou komunikaci. Ještě jsou volné termíny.

Rezervaci účasti a více informací

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář