Jubilejní ročník veletrhu AERO Friedrichshafen

10.04.2024

S více než 700 vystavovateli z 33 zemí je veletrh místem každoročního setkání mezinárodní letecké komunity.
S více než 700 vystavovateli z 33 zemí je veletrh místem každoročního setkání mezinárodní letecké komunity. (Zdroj: Aero Expo)

AERO Friedrichshafen je největší evropský letecký veletrh zaměřený na oblast všeobecného letectví. Každoročně se v prostorách výstavního areálu, který sousedí s letištěm Bodensee Friedrichshafen představují stovky vystavovatelů ze všech koutů světa, přičemž výstavu navštěvují pravidelně tisíce lidí.

Letos se v termínu 17. až 20. dubna koná jubilejní třicátý ročník a organizátoři akce slibují výjimečný zážitek. Prezentace leteckých společností a statické ukázky nejrůznějších letadel doprovodí bohatý program přednášek. Na poslední den veletrhu pořadatelé připravili dokonce krátkou airshow. Návštěvníci se tak mohou těšit na akrobatická vystoupení letounů Sukhoi SU-26MX, Siai Marchetti SF-260 nebo letové prezentace celé řady letounů s elektrickým pohonem. Program ukončí ukázka bezmotorové akrobacie a vystoupení pilotky Melanie Astles s letounem Extra 33SC.

Na výstavě nebude chybět ani české zastoupení v čele se společnostmi LOM Praha, Blanik Aircraft a Zlin Aviation. Ze světa ultralehkého létání se na veletrhu představí například společnost ATEC s letounem Faeta 321 NG a svůj stánek zde bude mít také Letecká amatérská asociace ČR. LAA ČR jako tradiční partner přichystala svým členům zvýhodněné denní vstupné.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář