ÚCL v druhé půli května obnoví teoretické zkoušky pilotů

02.05.2020 Tento článek je součástí seriálu Koronavirová epidemie

ÚCL v druhé půli května obnoví teoretické zkoušky pilotů
ÚCL v druhé půli května obnoví teoretické zkoušky pilotů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Úřad pro civilní letectví (ÚCL) informoval na svých webových stránkách o plánovaném obnovení zkoušek z teoretických znalostí. ÚCL testování přerušil v průběhu března, a to v reakci na vyhlášený nouzový stav v souvislosti s šířením nemoci COVID-19. Na zkoušky se budou moci přednostně přihlásit ti, kteří již měli naplánované zkoušky na zrušené březnové termíny.

V týdnu od 18. do 21. května půjdou ke zkouškám uchazeči o doložky EIR, IR či průkazy CPL a ATPL, kteří tyto zkoušky měli absolvovat v termínu od 16. do 19. března. „Tito uchazeči se nemusí na zkoušku znovu přihlašovat. O podrobnostech zkoušky (předmět, přesný termín) budou informováni e-mailem,“ stojí na webu ÚCL.

V termínu od 25. do 28. května budou teoretické zkoušky PPL a LAPL pro letoun a vrtulník „přednostně pro ty uchazeče, kteří už byli přihlášeni na zrušený termín z 23. března až 26. března 2020. V případě volné kapacity budou přijímány i přihlášky uchazečů o novou zkoušku. Všichni tito uchazeči (už přihlášení na zrušený březnový termín i noví) se musí znovu ke zkoušce přihlásit. Tyto přihlášky lze podávat od 4. května 2020.“

„Od června 2020 budou teoretické zkoušky pilotů probíhat v řádných termínech pro teoretické zkoušky publikovaných na webových stránkách ÚCL, viz www.caa.cz – personál – teoretické zkoušky. Vzhledem k tomu, že v rámci nutných hygienických opatření musela být snížena kapacita učebny, všechny dosud podané přihlášky na zkoušky v termínech od 1. dubna 2020 do 31 srpna 2020 jsou zrušeny a je nutno podat přihlášky znovu. Systém pro podávání nových přihlášek bude obnoven od 7. května 2020 (čtvrtek),“ upřesňují stránky úřadu.

ÚCL dále informuje, že všichni uchazeči budou muset mít po celou dobu pobytu v budově úřadu ochranu dýchacích cest a při vstupu do budouvy budou navíc podrobeni měření tělesné teploty. Uchazeči s naměřenou hodnotou nad 38 °C nebudou ke zkoušce připuštěni.

Úřad rovněž připomíná skutečnost, že v rámci již vydaných opatření prodloužil lhůty pro skládání zkoušek, stejně tak platnosti certifikátů o absolvování kurzů v leteckých školách. Dává tak uchazečům možnost návštěvu ÚCL ještě odložit.

Kompletní informace najdete na webu ÚCL.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář