Aktualizovaný ceník pilotních průkazů pro sezónu 2020

04.06.2020

Aktualizovaný ceník pilotních průkazů pro sezónu 2020
Aktualizovaný ceník pilotních průkazů pro sezónu 2020 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letecká sezóna 2020, jejíž začátek poměrně zásadně ovlivnila koronavirové epidemie, se naplno rozbíhá a redakce Aerowebu se i letos zkraje roku věnovala aktualizaci ceníků pilotních průkazů, které najdete v našem přehledu Pilotních průkazů. V prvé řadě tak patří poděkování všem leteckým školám, které nám vyšly vstříc a požadované údaje poskytly.

Za kolik pořídíte pilotní průkaz v roce 2020?

Zdálo by se, že věk internetu patří otevřeným a snadno ověřitelným informacím, a tak je odpověď na otázku „za kolik si mohu udělat pilotní průkaz“ záležitostí pár minut googleování. Řada organizací zabývajících se poskytováním pilotních výcviků své stránky však neudržuje aktuální; některé dokonce ani dnes své webové stránky nemají. Srovnání jednotlivých výcviků navíc mnohdy vyžaduje práci s lupou a orientaci v detailech, které adept na první pilotní průkaz mnohdy ani není schopen rozlišit.

Všechny školy jsme obvolali a ceny zjistili

Situaci navíc v posledních letech značně znesnadňuje praxe některých leteckých škol, které své ceny sdělují pouze tzv. „na vyžádání“. I proto Aeroweb každoročně zpracovává ceník pilotních průkazů od ULL až po ATPL, v rámci jehož aktualizace naše redakce jednotlivé školy kontaktuje a ceny srovnatelných parametrů zjistí. V případě zásadně rozdílných parametrů s významným vlivem na cenu (např. povinnost členství v aeroklubu a s tím související povinné práce) jsou pak tyto informace vždy u ceníku uvedeny v poznámce.

ceník pilotních průkazů
V některých případech bylo shánění cen pilotních výcviků poměrně obtížné

V ceníku leteckých škol poskytujících výcvik soukromého pilota letounů PPL(A) tak aktuálně figuruje 47 aktualizovaných záznamů napříč celým Českem. Třeba průkaz na ultralehké letouny ULL poskytují více než tři desítky škol s aktualizovanými cenami. S plachtěním je možné začít v 38 školách.

Zájemcům o pilotní průkaz, kteří zatím teprve hledají ideální cestu do kokpitu ať už sportovního, či rovnou dopravního letadla, je určen náš průvodce Jak se stát pilotem, který kromě praktických rad, na co si dát v cestě za pilotním průkazem pozor, přináší popis jednotlivých fází výcviku, a to jak v modulovém, tak v integrovaném provedení.

Podívejte se, kde letos zahájíte svůj letecký výcvik

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář