Flotila Cirrus Aircraft posílila o Cirrus SR20 edice TRAC, vyvinuté speciálně pro výcvik

27.02.2021

Flotila Cirrus Aircraft posílila o Cirrus SR20 edice TRAC, vyvinuté speciálně pro výcvik
Flotila Cirrus Aircraft posílila o Cirrus SR20 edice TRAC, vyvinuté speciálně pro výcvik (Zdroj: Aeroweb.cz)

Cirrus Aircraft CZ přichází do nadcházející letecké sezóny v plné síle pro nejpokrokovější a nejbezpečnější výcvik! Dlouho očekáváné nové letadlo, Cirrus SR20 G6 Perspective+ registrace OK-CPS, bylo zařazeno do flotily Cirrus Training Center na letišti v Příbrami.

Tato TRAC série byla vyvinuta speciálně pro velké zatížení a zároveň efektivitu výcviku. Byla důsledně navržena tak, aby se minimalizovala údržba a potřebná podpora. Cirrus TRAC je proto volbou č. 1 nejlepších výcvikových institucí po celém světě.

Není divu, že se Cirrus každoročně řadí mezi nejprodávanější pístová letadla. Bezpečnost zabalenou v zadní části trupu zajišťuje padákový systém CAPS, pásy jsou po celé jejich délce vybaveny airbagy a v neposlední řadě se o bezpečnost stará protivývrtkový design křídel díky tzv. diskontinualní náběžné hraně. Na stabilizovaném letu se podílí systém ESP, který dokáže vyhodnotit nezvyklou polohu letu a předejít tak pádu, a to i bez spuštěného autopilota. Tento systém se pro účely výcviku pádů a neobvyklých poloh vypíná.

SR20 Generation 6 reg. OK-CPS disponuje užitečným zatížením kabiny až 380 kg (s palivem na 3 hodiny letu) a čtyřválcovým motorem Lycoming IO-390 s výkonem 215 koní. Jeho cestovní rychlost činí 150 KTAS při spotřebě 10,5 US gal/h ve FL 80-100. Díky vysoké cestovní rychlosti ušetříte čas vašeho přístrojového výcviku na trati a můžete se více času soustředit na přiblížení.

Letadlo je plně vybavené, včetně klimatizace pro horké letní dny, datalinku počasí, velkými 12'' displeji, digitálním autopilotem s ESP, protisrážkovým systémy TCAS a eTAWS, DME, ADS-B IN/OUT, Surface Watch a zdvojenými AHRS systémy. Díky zpevněným vztlakovým klapkám na 150 KIAS, je možné nacvičovat i tzv. High Speed Approache a letět až do 4 NM přístrojového přiblížení 160 uzlů a pak zdecelerovat až na finálních 80 KIAS.

Více informací získáte na www.cirrus.cz nebo rovnou na webu Cirrus Training Centra www.cirrustraining.cz.

Cirrus SR 20 G6 OK-CPS
Cirrus SR20 G6 Perspective+ edice TRAC

Mohlo by vás zajímat

Témata

Cirrus


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář