V sobotu 10. července se uskuteční Čtvrté setkání pilotů na Sazené

02.06.2021

V sobotu 10. července se uskuteční Čtvrté setkání pilotů na Sazené
V sobotu 10. července se uskuteční Čtvrté setkání pilotů na Sazené (Zdroj: Aeroweb.cz)

Petr Lešner z Aeroklubu Kralupy nad Vltavou ve spolupráci s Leteckou školou Fly For Fun v sobotu 10. července pořádá Čtvrté setkání pilotů na letišti Sazená (LKSZ). Stejně jako minulý rok se ani tentokrát nejedná o akci pro veřejnost a jako vstupenka tak poslouží pilotní průkaz nebo informace o zahájeném výcviku.

Setkání pilotů se uskuteční druhou sobotu v červenci
Setkání pilotů se uskuteční druhou sobotu v červenci

Loňský ročník akce dokonce ustanovil nový český rekord v počtu pilotů na jednom místě, který byl oficiálně 88 pilotů a žáků. Takto velká účast zajistila, že k vidění bylo mnoho letadel včetně několika raritních kousků. Návštěvníci měli také možnost proletět se hned v několika zajímavých letadlech, jako byla například legendární An-2, L-200 Morava, nebo v akrobatickém letounu Christen Eagle II. 

O podobné zážitky nebude určitě nouze ani na letošním ročníku a pořadatelé by rádi překonali loňský rekord v počtu pilotů na jednom místě. Piloti mohou na letiště přiletět kdykoliv v průběhu akce, která oficiálně začíná ve 12 hodin. Pro bližší informace lze kontaktovat pořadatele Petra Lešnera na čísle +420704718626.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář