Pilot LZS: Nejtěžší je rozhodnout, kdy už nelze let provést a je lepší řešit záchranu jinak

30.12.2021 3 příspěvky Tento článek je součástí seriálu Hangár Standy Vojtíška

Jak probíhá zásah vrtulníku letecké záchranky? Kolik místa je potřeba pro přistání vrtulníku a proč bývá na škodu, když piloty naviguje někdo ze země? V novém dílu Hangáru odpovídá na dotazy hostitele Standy Vojtíška i čtenářů Aerowebu pilot letecké záchranné služby Daniel Tuček.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Respekt

01.01.2022 v 18:55 Dzordzik

Jsou 2 tpy pilotů, ke kterým chovám nejvyšší respekt, prvním jsou záchranáři a druzí práškaři. Ti si let odřídí od první, do poslední vteřiny a většinou za velmi těžkých podmínek a pod velkým tlakem. Rozhovory, jako byl tento, bych poslouchal klidně další 3 hodiny a mrzelo mě, že to skončilo tak rychle. Klidně jste mohli víc rozvést i ty nehody obou rodinných příslušníků. Víc podobných zajímavých rozhovorů. Díky!

Odpovědět

Hezky rozhovor.

02.01.2022 v 4:03 Jenda

Opravdu to byl pekny rozhovor.

V casech kdy vsichni mluvi do vseho, aniz by tomu rozumeli, je velmi pekne, kdyz se o veci bavi odbornici. Na posluchace ten rozhovor muze pusobit trochu surove, ale je dobre kdyz lidi vedi, jak to funguje v realu.

Mozna ze ubyde tech, kteri jezdi po dalnici 200 s Yamahou po zadnim kole, nebo tech geniu, co vybrzduji druhe v levem pruhu.

Lidi by meli vedet, jake situace to obnasi.

Lidi by take meli LZS verit. Tisice lidi budou mit po tomhle rozhovoru vic pochopeni pro praci pilotu, lekaru a zachranaru.

 

A zacina to u takovych situaci, ze spolupracujici verejnost nema problem zastavit na dalnici ve vsech pruzich i bez Policie, aby mohl pristat vrtulnik.

Pred dvema lety jsem absolvoval sam tezkou autonehodu. I kdyz to skoncilo dobre, myslel jsem na to jake to je, kdyz uz cloveku a to hodne zranenemu, ubyva sil.

Vetsina z nas mysli na strazne andely co prileti shury a pomuzou.

Ja sam, jsem myslel radeji na tu plechovou letajici kavalerii, ktera me z toho prusvihu vytahne.

 

Jeste, ze ji mame.......

 

 

Odpovědět

poslanie

02.01.2022 v 8:52 igi

to je taka ta praca, ktora ma hlbsi zmysel. Ked clovek sedi dostatocne dlho v kancelarii, zmysel prace zacne byt dost dolezity faktor...

Odpovědět

Přidat komentář