Na letišti ve Frankfurtu se chystají velké změny, společnost Fraport chce spojit dva terminály

15.11.2023

Německé letiště ve Frankfurtu nad Mohanem projde v příštích letech řadou úprav. Ty pomohou s rozšířením i modernizací jednoho z nejvyužívanějších leteckých areálů na světě. Kvůli potřebám aeorolinky Lufthansa a Star Alliance by mělo dojít i k propojení terminálu 1 a 2.

Pohled na letiště Frankfurt z roku 2011
Pohled na letiště Frankfurt z roku 2011 (Zdroj: Gleb Osokin, Wikimedia Commons, CC-BY-SA-3.0)

Provozovatel frankfurtského letiště, kterým je společnost Fraport, informoval o plánech na letišti, jež by se měly uskutečnit do roku 2030 a zmodernizovat a rozšířit celý areál.

Po zpoždění, které způsobila pandemie covidu-19, se momentálně pracuje na vzniku moderního terminálu T3. Ten by měl mít kapaciu až 19 milionů cestujících i vlastní železniční zastávku pro regionální vlaky do centra města.

S dokončením stavby se počítá na rok 2026 a tuto část letiště půjde v případě potřeby ještě rozšířit. A to tak, aby pojmula až 25 milionů lidí.

Po dokončení stavebních prací na terminálu T3 se uzavře terminál T2, který se po více než třiceti letech dočká generálních úprav. V jejich rámci dojde k propojení s terminálem 1, jenž od roku 2029 poslouží především aerolince Lufthansa a kooperujícím leteckým společnostem ze Star Alliance. Jen největší německá aerolinka je zodpovědná za 60 % celého provozu letiště.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letiště


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář