ABS Jets hlásí nový přírůstek ve flotile, Phenom 300

06.01.2012

ABS Jets hlásí nový přírůstek ve flotile, Phenom 300
ABS Jets hlásí nový přírůstek ve flotile, Phenom 300 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Další rozšíření flotily letadel hlásí společnost ABS Jets, jeden z nejrychleji rostoucích operátorů business jetů na světě. Nejnovější přírůstek Phenom 300 brazilského výrobce Embraer dorazil včera na pražské letiště v Ruzyni.


Foto ABS Jets

Novou akvizicí potvrzuje společnost ABS Jets úlohu průkopníka soukromé letecké přepravy v regionu – jde totiž o vůbec první letoun typu Phenom v České republice a na Slovensku. „Phenom 300 je důkazem zvýšené poptávky po našich službách v regionu střední a východní Evropy. Zároveň tím plníme i náš expanzivní plán, v němž jsme již dříve avizovali, že každým rokem budeme rozšiřovat flotilu,“ přibližuje Vladimír Peták, generální ředitel ABS Jets.

Kompaktní proudový business jet Phenom 300 vyniká především spolehlivostí a nízkými provozními náklady. Jeho velkým plusem je záruka na první tři roky provozu poskytovaná výrobcem, kdy jsou náklady na údržbu prakticky nulové. „Model Phenom 300 brazilského výrobce Embraer patří podle prodejních výsledků mezi vůbec nejpoptávanější stroje ve své třídě,“ dodává Vladimír Peták.


Foto ABS Jets

V interiéru vyvinutém ve spolupráci s BMW DesignWorks může cestovat až devět pasažérů a dva členové posádky. Několik možností uspořádání kabiny má za cíl uspokojit i ty nejnáročnější klienty. Na svou třídu výjimečný je také objem zavazadlového prostoru – zatímco konkurenční modely nabízejí zhruba 750-1 500 litrů, Phenom 300 bez problémů pojme až 2 237 litrů. Cestovní rychlost stroje je 0,78 Mach s doletem 3 650 km, což z něj činí ideální volbu pro téměř pětihodinové lety.

ABS Jets kromě nejnovějšího přírůstku provozují také pět strojů Embraer Legacy 600, Bombardier Learjet 60 XR a Cessna Citation Bravo. Společnost také v říjnu loňského roku otevřela nově vybudovaný hangár na pražském letišti.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Business


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář