AFC2012: Blíží se akrobatický závod, který tady ještě nebyl!

05.06.2012

AFC2012: Blíží se akrobatický závod, který tady ještě nebyl!
AFC2012: Blíží se akrobatický závod, který tady ještě nebyl! (Zdroj: Aeroweb.cz)

Kombinace klasické akrobacie a freestyle létání. Akrobatická část bude obsahovat šest figur v jedné sestavě, kdy divák má možnost porovnání všech pilotů navzájem. Hned po odlétání této sekvence přichází atraktivnější část, a to 90 vteřin volného létání s kouřovým efektem a hudbou. Právě takové představení slibuje soutěž Aerobatic Freestyle Challenge, která se uskuteční 16. června na letišti Praha Letňany.

Diváci uvidí vrcholné akrobatické kousky z bezprostřední blízkosti, celou soutěž budou sledovat televizní kamery umístěné jak na zemi, tak v kokpitech letadel. Záběry z kamer budou přenášeny na několik velkoplošných obrazovek instalovaných v prostorech pro diváky. Na nich také uvidí aktuální sestavu pilota včetně grafického znázornění průletu.

Zásadní inovací bude systém hodnocení – sbor rozhodčích bude výkon pilota hodnotit okamžitě, takže diváci budou mít ihned po přistání soutěžícího přehled o jeho aktuálním pořadí.

Akce se zúčastní desítka elitních akrobatických letců, kteří zaujímají přední příčky v mezinárodních kláních, v čele s českými reprezentanty Markem Hykou, Petrem Kopfsteinem a Martinem Šonkou, jediným českým zástupcem v seriálu závodů Red Bull Air Race.


Český reprezentant Petr Kopfstein / Foto Aerobatic Freestyle Challenge

Více informací najdete na stránkách AFC2012 ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář