Na Aerobatic Freestyle Challenge vystoupí pouze osm pilotů

14.06.2012 3 příspěvky

Na Aerobatic Freestyle Challenge vystoupí pouze osm pilotů
Na Aerobatic Freestyle Challenge vystoupí pouze osm pilotů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Již za dva dny se v pražských Letňanech uskuteční netradiční akrobatická soutěž Hot Pepper`s Aerobatic Freestyle Challenge 2012 (AFC). Oproti původním plánům se divákům představí osmička špičkových pilotů místo avizovaných deseti. Aude Lemordantová se nezúčastní kvůli poruše letadla a německý pilot Philipp Steinbach se omluvil ze soutěže z časových důvodů. Původně se měl souteže také zúčastnit francouzský pilot Olivier Masurel, kterého však nahradí jeho kolega Francois Le Vot.

Závod bude zajímavý především díky skladbě soutěžního letu. První část bude obsahovat šest figur povinných pro všechny zúčastněné piloty, aby mohli diváci porovnat umění pilotů. Ve druhé části letu, tzv. freestyle části, předvede pilot libovolné prvky v časovém limitu 90 sekund za doprovodu hudby a kouřových efektů. Celý let bude hodnotit čtveřice rozhodčích.

Mimo soutěže se může divák těšit na letoun L-29 Delfín, který zahájí celou akci průletem. Dále bude možné zhlédnout vystoupení akrobatického klukázu FOX, vrtulník Robinson R44 nebo také výsadek parašutistů.


Extra 330 SR Martina Šonky

Kudy na letiště

Vstup na letiště bude umístěn u objektu výstaviště PVA. Brány se návštěvníkům otevřou dopoledne v 9:30 a samotný letecký program zahájí již zmíněným průletem L-29 Delfín v 11:15. Vstupenky na akci je ještě nyní možno sehnat v předprodeji za 250 Kč. Na místě je možné lístky zakoupit za 350 Kč. Součástí akce bude i charitativní akce, které budou moci diváci zúčastnit. Po skončení letového programu v 17:30 začne koncert kapely Support Lesbiens.

Fanoušci se mohou těšit na piloty již zítra. V pátečních odpoledních hodinách, pokud to počasí dovolí, budou piloti létat tréninkové a první soutěžní lety na letišti v Letňanech.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

ucast

15.06.2012 v 0:15 Mates P.

Uz kvuli Sonkovi to stoji za to...A ze nekdo odrekne, to se vzdycky da cekat. To bude povedeny podnik!

Odpovědět

nehoda

15.06.2012 v 23:49 pepson

http://czechairspotters.com/photo.php?id=2654

Odpovědět

vstupné

16.06.2012 v 0:03 Martin

Tak mohlo by být nějaké zvýhodněné vstupné pro děti nebo rodinné vstupné. Od 6 let je už jen plná cena...

Odpovědět

Přidat komentář