S ústeckým letištěm je zřejmě konec, vlastník vrátil licenci

29.06.2012

S ústeckým letištěm je zřejmě konec, vlastník vrátil licenci
S ústeckým letištěm je zřejmě konec, vlastník vrátil licenci (Zdroj: Aeroweb.cz)

"Letiště zaniklo." Tak se vyjádřil Zbyněk Martínek, jednatel společnosti Ústecká letecká, která vlastní většinu ústeckého aerodromu, poté co společnost vrátila Úřadu pro civilní letectví licenci k provozování neveřejného vnitrostátního letiště. Informaci zveřejnil Ústecký deník.

Událost značně rozčílila menšinové podílníky společnosti a zejména zástupce místního aeroklubu, kteří s něčím takovým vůbec nepočítali. Podle jejich předsedy Marka Del Maschia navíc jednatel znemožnil vstup do budovy, která je zázemím letiště. "Přitom nájem si nechali zaplatit do konce roku," doplnil Del Maschio Ústeckému deníku.

Spekuluje se, že se vlastník tímto krokem mstí za neúspěšný projekt fotovoltaické elektrárny, jejž stavební úřad nepovolil kvůli rozporům v projektové dokumentaci a v platném územním plánu. Výstavba měla totiž probíhat na území bývalého letiště, což neodpovídalo skutečnosti.

Budoucnost plochy je tak značně nejistá. Martínek odmítl sdělit jakékoliv plány a záměry, které Ústecká letecká společnost s plochou má. Menšinoví vlastníci se ale hodlají bránit žalobami na porušení společenských smluv a stanov. Situaci budeme na Aerowebu nadále sledovat.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letiště


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář