Plán na vybudování regionálního letiště v Přerově definitivně neuspěl

11.09.2013 1 příspěvek

Plán na vybudování regionálního letiště v Přerově definitivně neuspěl
Plán na vybudování regionálního letiště v Přerově definitivně neuspěl (Zdroj: Aeroweb.cz)

Olomoucký kraj a město Přerov definitivně upustili od plánu vybudovat z přerovské letecké základny regionální letiště srovnatelné například s Mošnovem nebo Tuřany. Licenci na provozování civilní letecké dopravy předá společnost Regionální letiště Přerov státnímu podniku LOM Praha. Plánovaná půlmiliardová investice, která měla pokrýt opravu dráhy, oplocení areálu a vybudování odbavovací haly, se tak neuskuteční a na letišti bude pouze omezený civilní provoz.


Plánovaná podoba areálu přerovského letiště

Pomyslnou poslední kapkou bylo konečné rozhodnutí Armády České republiky (AČR) o přesunu přerovské vrtulníkové základny do Náměšti nad Oslavou. Bez možné spolupráce s armádou by bylo dokončení projektu velmi nákladné.Od 1. ledna příštího roku převezme letiště LOM Praha a zahájí zde výcvik pro AČR. Později bude na letišti LOM provádět i opravy letecké techniky.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

špatná nebo dobrá zpráva?

16.09.2013 v 14:32 Kang

podle mě se jedná o dobrou zprávu. Morava má dvě velká mezinárodní letiště a ani jedno není dostatečně využito. Budovat zde další mezinárodní letiště je dle mého názoru ekonomická sebevražda. Budoucnost přerovského letiště spíš vidím v malém provozu, LOM, GA, aeroklub, atp a myslím že všichni budou nakonec rádi když se uvolní obří TMA a CTR Přerovského letiště.

Odpovědět

Přidat komentář