Vrtulníkovou show v Hradci Králové v příštím roce rozšíří letadla

15.11.2013

Vrtulníkovou show v Hradci Králové v příštím roce rozšíří letadla
Vrtulníkovou show v Hradci Králové v příštím roce rozšíří letadla (Zdroj: Aeroweb.cz)

European Festival of Aviation (EFA) - to je nový název akce, která od 19. do 21. června příštího roku naváže na minulé ročníky vrtulníkové European Helicopter Show a mezinárodní letecké výstavy AviationExpo. Akci bude tradičně hostit letiště v Hradci Králové.


Foto Lukáš Tláskal

„Letošní ročník byl jednoznačně největší vrtulníkovou show od doby jejich vzniku. Do Hradce Králové se sjeli největší odborníci na vrtulníkovou techniku a přilétly desítky vrtulníků a vírníků prakticky z celé Evropy,“ vysvětluje pilot Daniel Tuček z hradecké společnosti DSA, která patří mezi tradiční pořadatele akce, a dodává, že letošní ročník byl vůbec tím nejúspěšnějším.

Příští ročník ovšem nabídne návštěvníkům jednu novinku. Součástí této události bude také přehlídka letounů, která doplní již zavedenou výstavu vrtulníků a vírníků. Zájemci o letectví si tak budou moci prohlédnout nejnovější leteckou techniku z celého světa, vystavenou ve dvou halách a ve vyhrazených venkovních prostorách královéhradeckého letiště.

European Helicopter Show letos navštívilo bezmála dvacet tisíc návštěvníků a akce si získala fanoušky napříč celou Evropou. Pořadatelé v souvislosti s rozšířením akce o letouny očekávají další nárůst počtu návštěvníků jak z řad odborné, tak i laické veřejnosti.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář