Koncern EADS mění značku, nově ponese název Airbus Group

03.01.2014

Koncern EADS mění značku, nově ponese název Airbus Group
Koncern EADS mění značku, nově ponese název Airbus Group (Zdroj: Aeroweb.cz)

K významnému a do určité míry i riskantnímu kroku se v průběhu loňského roku odhodlali manažeři největšího letecko-zbrojně průmyslového koncernu v Evropě European Aeronautic Defence and Space Company EADS N. V. (EADS). Společnost vsadila na zřetelné spojení se svým nejúspěšnějším projektem a ode dneška nese oficiální název Airbus Group.

Změna se ovšem dotkla i jednotlivých divizí společnosti. Pod Airbus Defence and Space budou nově spadat jak projekty původní "vesmírné divize", tak také projekty spadající pod EADS-CASA či Airbus Military. Změnou, která vyvolala značně rozporuplné reakce je přejmenování vrtulníkové divize Eurocopter na Airbus Helicopters.

Ačkoliv se na trhu již změna projevila například novou burzovní zkratkou "AIR", není dosud zřejmé, zdali například vrtulníky Eurocopter také v budoucnu ponesou jiný název, případně i jiné písmenné označení než současné EC.

Skupina Airbus Group vznikla coby EADS sloučením několika firem v červenci roku 2000. V polovině loňského roku údajně zaměstnávala přes 140 000 lidí. Její nejvýznamnější součástí je bezesporu výrobce civilních dopravních letadel Airbus, který již dříve také z původního názvu společnosti vypustil slovo "Industries".

Mohlo by vás zajímat

Témata

EADS Airbus


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář