Letecký lékař David Melechovský nově ordinuje také na jihu Čech

13.08.2015 1 příspěvek

Letecký lékař David Melechovský nově ordinuje také na jihu Čech
Letecký lékař David Melechovský nově ordinuje také na jihu Čech (Zdroj: Aeroweb.cz)

Jižní Čechy dosud neměly leteckého lékaře a místní piloti museli cestovat pro zdravotní způsobilost do vzdálených měst. MUDr. David Melechovský, který ordinuje jako letecký lékař v Praze již od roku 2006, nově zahájil pravidelné ordinační dny také v jihočeské metropoli; prodloužení 1. třídy zdravotní způsobilosti pro obchodní a dopravní piloty je nově možné získat také v Českých Budějovicích. Stejně tak ostatní letci nemusí cestovat do Prahy nebo Plzně. Mohou získat svoji zdravotní způsobilost na Poliklinice Vltava, Františka Ondříčka 1088/2, České Budějovice.

Nová ordinace MUDr. Davida Melechovského v Českých Budějovicích

Poliklinika se nachází na sídlišti Vltava. Letecký lékař působí v ordinaci místní dětské lékařky MUDr. Ivany Borovkové. Ordinace má samostatný vchod v přízemí budovy. Na vyšetření je nutné se předem objednat. Ordinační hodiny budou v sobotu od 12 do 16 hodin. Ordinační doba se bude přizpůsobovat podle aktuálního zájmu pacientů.

V okolí polikliniky je dostatek parkovacích míst. Pokud přijedete veřejnou dopravou, je možné využít zastávku Vltava - střed: trolejbusy č. 5, 8, 9 a autobus č. 18. Dále do zastávky U Výměníku jezdí: trolejbusy č. 5, 8 a autobusy č. 14, 15, 18.

Kromě prodloužení 1. třídy zdravotní způsobilosti pro obchodní a dopravní piloty zde dále bude MUDr. Melechovský provádět vstupní vyšetření a také prodlužení Osvědčení zdravotní způsobilosti těmto aviatikům:

  • soukromým pilotům, pilotům kluzáků a balónů,
  • pilotům sportovních létajících zařízení,
  • parašutistům,
  • palubním průvodčím v dopravních letadlech,
  • pilotům s americkým pilotním průkazem a létající s letadly s registrací v USA (americkou 1., 2., a 3. třídu podle FAA).

Ceník služeb najdete na webových stránkách lékaře. Objednat se můžete online, telefonem +420 603 423 470, emailem (melechovsky@leteckylekar.cz) nebo po Facebooku (Melechovsky).

Letecký lékař MUDr. David Melechovský je k obnovování 1. třídy zdravotní způsobilosti a vydávání zdravotní způsobilosti pro všechny ostatní letecké kvalifikace jmenován Úřadem pro civilní letectví v České republice a ostravská ordinace byla tímto úřadem schválena. Pro vydávání všech tříd americké zdravotní způsobilosti je jmenován Federálním leteckým úřadem (FAA) ve Spojených státech. Je aktivním obchodním pilotem, pilotem kluzáků a ultralehkých letadel. Znalosti z praktického létání se snaží využívat ve své práci tak, aby vyšetření bylo pro piloty vstřícné a probíhalo v přátelském prostředí.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Lapl

14.08.2015 v 21:07 Svoboďák

Vřele doporučuji.Dr.Melechovský mě prodloužil leteckou činnost.Moc děkuji.

Odpovědět

Přidat komentář