Konečně! Vyšla první kniha příběhů Honzy Jurka

29.08.2016 12 příspěvků

Dlouhý příběh se šťastným koncem - i tak by se dala popsat anabáze vzniku dlouho očekávané autobiografie pana kapitána Honzy Jurka, která právě vstupuje do prodeje.

Konečně! Vyšla první kniha příběhů Honzy Jurka
Konečně! Vyšla první kniha příběhů Honzy Jurka (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ačkoliv slavnostně bude kniha na trh uvedena až 3. září na CIAFu v Hradci Králové, již ode dneška si můžete na stránkách nakladatelství Svět křídel zakoupit dlouho očekávanou publikaci pana kapitána Honzy Jurka, autora našeho nejznámějšího seriálového příběhu Můj JOB, který po dlouhé čytři roky pravidelně vycházel na našich stránkách.

Připomeňte si znovu všechny zážitky pilota, který se z Ústí nad Labem vydal na dlouhou cestu po nejrůznějších koutech světa, jejichž spojovacím prvkem bylo vždy létání. Znovu prožijte příběh, kterak se z plachtaře z Československa stal obchodní a dopravní pilot, šéfpilot ropných společností, inspektor kanadského leteckého úřadu či inspektor ICAO. To vše okořeněné desítkami dobrodružných, někdy až velmi dramatických situací...

Moje dlouhá cesta v oblacích
Dobrodružství na všech rovnoběžkách
1. díl

Autor: Jan Jurek
Nakladatelství: Svět křídel
Rok vydání: 2016
ISBN: 978-80-87567-94-4
Obálka: Jiří Souček
Cena: 390 Kč
Formát: 165 x 235 mm, 272 stran, 200 fotografií, pevná vazba

Proč jsem napsal tuto knihu? Podle starého přísloví, aby muž zanechal svou stopu o svém životě, by měl udělat tři věci: zplodit potomka, zasadit strom a napsat knihu. V tomto pořadí se domnívám, že jsem splnil všechny tyto body.

A od  chvíle, kdy jsem začal psát své příběhy, jsem cítil, že potřebuji sdílet své životní zkušenosti, ať už dobré nebo špatné, a to nejen s naší leteckou komunitou, ale také se všemi lidmi, kteří budou číst tuto knihu.

A ano, chtěl jsem zanechat stopu v historii, byť jenom malinkou o svém životě, který začal tak nenápadně, a skončil v místech, situacích a pozicích, o kterých jsem nikdy nesnil.

Tak si udělejte pohodlí a doufám, že se vám bude líbit vzrušení příběhů, stejně jako jsem je prožíval já. A čekejte na pokračování dalších příběhů v druhé knize.

Děkuji

Kapitán Honza Jurek

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

e kniha

29.08.2016 v 13:46 Martin

Dá se to někde koupit i jako e-kniha? Papírové knihy už dlouho nevedu, nemám místo v knihovně.

Odpovědět

kniha

29.08.2016 v 15:26 Libor

Super, hned objednám. Nakladatelství SK vydává i knihu "PARAGLIDING 2016" ale v popisu jsem se nedočetl jestli se věnuje i motorovému paraglidingu. Švagr s ním začíná, byl by to super dárek. Případně poradíte něco bez čeho začínající pilot MPG nemůže žít? :-) Děkuji L.

Odpovědět

Přimlouvám se za e-book

29.08.2016 v 21:12 Marian

Bude prosím elektronická verze (mobi, ePub, PDF)?

Odpovědět

klasika

30.08.2016 v 10:55 Mav

Tedy pánové, tady se někdo poctivě snaží dát Vám do ruky klasické dílo, které voní, šustí, při čtení nepotřebuje elektřinu a dá se číst i při petrolejce na chatě.... Ihned objednávám, děkuji Vám, pane Jurku.

Odpovědět

knížka na stole

01.09.2016 v 13:10 Tomáš

děkuji pane Jurku, právě mi přinesli na stůl Vaši knihu... Jinak, jsme skoro sousedé, ale to není podstatné. Jdu číst na chvíli - a... ještě jednou díky

Odpovědět

RE: klasika

02.09.2016 v 9:43 Martin

Máte pravdu, klasická knížka je fajn, ale knihovna je plná, není je kam dávat. Takže preferuji e-knihy.

Odpovědět

Knížka

05.09.2016 v 23:23 Autor

Moc vám všem děkuji za vaše lichotné poznámky. Druhý díl nebo Knížka II bude ještě lepší. Jaká škoda, že Vám ji všem nemohu autografovat. Ale možná že se tenhle rok někde v Praze setkáme. A take možná že napíšu krátké příběhy tentokrát pro Pány Piloty. A tím myslím Pány. Sorry Ladies Ale jo, také se tam můžete mrknout. Jinak bez pana Zusky a pana Mouchy by se ta knížka nikdy nestala. Díky pánové. PS. Hradec byl prvotřídní.

Odpovědět

Oprava pro E-book (věnování - stránka 3

07.09.2016 v 19:24 Autor

Přátelé, Moc se omlouvám , protože jsem nezachytil chybu o věku me dcery Dany. Dnes je jí 18 let, takže když jsem začal psát ji bylo 13. Takže u nás to vzalo 5 let vydat knihu +\_ ještě nějaký čas pro darebáky kterým se povedlo ze mne vyždimat $4000 Us + ! Ale nakonec se narodil opravdu dobrý produkt . Znovu se omlouvám Zdraví Honza Jurek

Odpovědět

RE: Oprava pro E-book (věnování - stránka 3

08.09.2016 v 8:24 Milan

Opravdu není zač se omlouvat, knížka je parádní! Pane Jurku, myslím, že by to chtělo naplánovat autogramiádu :-)

Odpovědět

Autogramiada

12.09.2016 v 23:28 Autor

Nazdar Milane Myslím, že to nějak s panem Zuskou vymyslíme. Zdravím Honza Jurek

Odpovědět

Knížka

20.10.2016 v 18:17 Lukáš

Dobrý den, četl už někdo tuto knihu? Má knížka jiné pojetí nežli příběhy na webu? Myslím, jestli je psaná jinak nebo jde pouze o kopii již známých a mnou několikrát přečtených článků? Děkuji za odpověď

Odpovědět

RE: Knížka

21.10.2016 v 8:17 F.Kaňka

Knížka je v podstatě opis příběhů z Aerowebu, ale pár věcí v ní chybí, nějaké další komentáře, popřípadě nějaké drobné pasáže. Ale není tam nic nového, co by nebylo zde. Knihu jsem koupil ale i přes to, že jsem čekal, že to bude přesný opis článků odtud, hlavně proto, abych podpořil pana Jurka a i proto, abych si jí mohl přečíst třeba na letišti, nebo v autě, až budu bez PC. Knihu jsem dočetl celkem rychle a určitě si jí přečtu znovu, ještě několikrát. :-) Druhý díl koupím též. Je v tom i ta krása, že člověk drží v ruce hmatatelnou věc a čtení má jinou atmosféru, než článek na internetu.

Odpovědět

Přidat komentář