Šonka je vicemistrem Evropy v akrobacii, ve freestylu obhájil zlato

29.08.2016

Šonka je vicemistrem Evropy v akrobacii, ve freestylu obhájil zlato
Šonka je vicemistrem Evropy v akrobacii, ve freestylu obhájil zlato (Zdroj: Aeroweb.cz)

Martin Šonka se v Moravské Třebové stal vicemistrem Evropy. V součtu bodů nestačil jen na fenomenálního Rusa Michajla Mamistova. V kategorii freestyle byl již bezkonkurenční a obhájil tak svůj předloňský titul z Maďarska.

Nejlepší český reprezentant si kromě vítězství ve freestylu a celkového druhého místa odnesl ještě bronz z první tajné sestavy a stříbro z druhé tajné sestavy. Druhý nejlepší reprezentant, Marek Hyka, skončil na celkovém 21. místě, přičemž nejlépe se mu dařilo v druhé tajné sestavě, kde skončil šestnáctý. Petr Kouřil se umístil na 37. místě, nejlépe si vedl ve Free Known sestavě, kde obsadil 34. místo.


Martin Šonka pózuje s trofejemi / Foto EAC2016

Za Mamistovem a Šonkou se na celkové stupně vítězů dostal ještě Francouz Olivier Masurel, který suverénně dominoval první disciplíně Free Known. Jeho krajan a obhájce titulu, Alexandre Orlowski, skončil hlavně kvůli nepovedené první disciplíně až na pátém místě.

V soutěži týmů zvítězila reprezentace Francie s celkovým součtem 44 201,12 bodu následovaná Ruskou Federací s 42 701,19 bodu a Německem na třetím místě s necelými 39 tisíci body. Hned za nimi se umístila reprezentace České republiky, které na medailové umístění chybělo 1 700 bodů.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář