Špičky světového letectví míří do Prahy na Flying for Students

25.01.2018

Špičky světového letectví míří do Prahy na Flying for Students
Špičky světového letectví míří do Prahy na Flying for Students (Zdroj: Aeroweb.cz)

Přednášky unikátních leteckých legend i možnost setkání se současnými špičkami leteckého průmyslu nabídne mezinárodní konference Flying for Students, která se uskuteční už na počátku března v Praze. Akce má za cíl přiblížit svět letectví zejména mladým lidem a umožnit jim odstartovat kariéru v tomto prestižním oboru.

Konference, jíž hostí pražská Betlémská kaple 8. a 9. března, nabídne celkem deset přednášek leteckých osobností světové úrovně. Návštěvníci se mohou těšit například na přednášku Justina Hughese, bývalého pilota slavných Red Arrows, nebo vystoupení Suzan Ying, která má za sebou kariéru jako vedoucí konstrukční kanceláře Boeing Aircraft Company ve Phantom Works, kde vznikal například C-17 Globemaster. Ke stovkám studentů promluví i prezident americké Lindberghovy nadace, John L. Petersen.

Bretling Jet Team

Důležitou součástí konference bude také řada workshopů, které povedou experti z renomovaných leteckých společností. Mnozí se zároveň na akci budou poohlížet po mladých talentech, které by mohli přivést do svých pracovních týmů. Potvrzené jsou například workshopy Řízení letového provozu ČR, evropského Eurocontrolu, ale také Leteckého klubu Karlovy Vary, kde vše o cestě k letecké akrobacii řekne známý pilot Red Bull Air Race Petr Kopfstein společně s instruktorem Jiřím Durasem.

Vše vyvrcholí společenským večerem, na kterém se budou moci všichni účastníci potkat v přátelské a neformální atmosféře.

Navzdory názvu akce je omezený počet vstupenek k dispozici všem, kteří mají svůj studentský život již za sebou. Vítáni jsou všichni fanoušci letectví bez ohledu na věk či hloubku jejich dosavadního vztahu k létání. Každý si z nabídky atraktivních přednášek a workshopů bezesporu dokáže vybrat ty, které budou zajímavé právě pro něj.

Více informací o akci najdete na webových stránkách http://flyingforstudents.com/.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář