Boeing 737 MAX 8 Travel Service je v Praze, letos jich přiletí ještě pět

01.02.2018

Letecká společnost Travel Service zařadila do své flotily první Boeing 737 MAX 8. Nový letoun v barvách obchodní značky SmartWings přistál včera odpoledne na Letišti Václava Havla poté, co absolvoval dodávací let z amerického Seattlu. Slavnostního křtu prvního B737 MAX se dnes na pražském letišti zúčastnili ministr dopravy Dan Ťok, všichni akcionáři společnosti Travel Service a další významní hosté.

"Dnešní den je pro Travel Service přelomovou událostí, kdy začíná další etapa zásadní modernizace naší flotily. Travel Service dlouhodobě vykazuje dynamický růst a nová letadla 737 MAX plně podpoří náš ambiciózní plán dalšího rozvoje, přinesou konkurenční výhodu a umožní rozšířit síť leteckých spojení o nové žádané destinace. Těší mě, že Travel Service zvolil cestu zlepšování našich služeb zákazníkům a věřím, že díky nové moderní flotile nabídneme klientům ještě lepší zážitek z létání," uvedl při křtu pan Roman Vik, generální ředitel Travel Service. První let s cestujícími nakonec uskutečnil letoun registrace OK-SWA ještě dnes; nasazen byl na pravidelnou linku SmartWings z Prahy do Málagy.

Boeing 737 MAX 8 má konfiguraci sedadel s celkovou kapacitou 189 míst a poskytuje svých uživatelům řadu provozních výhod - větší dolet, lepší ekonomiku provozu, nižší spotřebu paliva, větší komfort a pohodlí pro cestující. Letadlo je o 14 % úspornější než současná generace Boeingu 737NG, a přináší tak menší zátěž pro životní prostředí. Boeing 737 MAX je poháněn novým typem motorů LEAP-1B CFM a je vybaven novým typem wingletů zlepšující aerodynamické vlastnosti křídla. Výrazně nižší je také hluková stopa letounu (až o 40 %). Kabina letounu zaujme novým modernějším interiérem odpovídající konceptu Boeing Sky Interior.

Travel Service obdrží v následujících měsících letošního roku ještě pět dalších letadel tohoto typu, v roce 2019 potom dalšách 15 strojů. Do roku 2023 jich bude mít ve flotile 39. Boeingy 737 MAX postupně nahradí letadla B737NG.

Travel Service je největší českou leteckou společností provozující pravidelné linky pod značkou SmartWings, charterové lety a privátní lety kategorie business jet. Kromě Česka působí dopravce také v Polsku, na Slovensku a v Maďarsku, kde má své dceřiné společnosti. Travel Service loni přepravil 6,3 milionu cestujících a jeho letadla mířila do 423 destinací.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Boeing 737 MAX


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář