Na Flying 4 Students vystoupí expertka z Boeingu i pilot Red Arrows

09.02.2018

Na Flying 4 Students vystoupí expertka z Boeingu i pilot Red Arrows
Na Flying 4 Students vystoupí expertka z Boeingu i pilot Red Arrows (Zdroj: Aeroweb.cz)

Už jen měsíc zbývá do zahájení události, kterou netrpělivě očekávají zástupci firem leteckého průmyslu i mnozí letečtí nadšenci. Mezinárodní konference Flying 4 Students přinese atraktivní přednášky i možnost předvést své schopnosti a získat zaměstnání u nejlepších firem v oboru.

Akci, konající se 8. a 9. března v Betlémské kapli v Praze, svým vystoupením zahájí Susan Yingová, která získala doktorát z leteckého inženýrství na věhlasné Stanfordově univerzitě a následně pracovala u společnosti Boeing na pozici ředitelky výzkumu nových technologií. Kromě jiného byla u vývoje úspěšného vojenského transportního letounu C-17 Globemaster III. Vysoké inženýrské pozice zastávala rovněž v NASA, ve které se zároveň dostala do finálního výběru astronautů. V současnosti pracuje pro čínského výrobce letadel COMAC a je zároveň prezidentkou Mezinárodní rady leteckého inženýrství a vědy.

Susan Yingová

Program rovněž nabídne vystoupení Justina Hughese, jehož kariéra v britském Královském letectvu (RAF) vyvrcholila jeho působením na postu zástupce velitele akrobatické skupiny Red Arrows. Jako špičkový stíhací pilot dosáhl Justin vysoké kvalifikace opravňující ho vést komplexní letecké operace po celém světě. Nyní své zkušenosti předává světovým organizacím, kterým pomáhá nastavit vnitřní kulturu osobní zodpovědnosti a vysokých výkonů.

Justin Hughes

Flying 4 Students však ukáže, že i Česká republika má letecké odborníky světové úrovně. Zajímavá bude přednáška pana Jana Jurka, jehož čtenáři Aerowebu dobře znají a který se v průběhu své kariéry vypracoval po emigraci v roce 1968 až na inspektora ICAO a viceprezidenta Qatar Airways pro letový provoz.

Jan Jurek

Návštěvníci akce budou mít možnost se seznámit i se špičkovými českými vojenskými piloty, kteří vystoupí v panelové diskuzi. Plukovník Jaroslav Míka byl vynikajícím velitelem 211. taktické letky vyzbrojené letouny JAS-39 Gripen a nyní své zkušenosti vkládá do procesu řízení bojové připravenosti a výcviku nových stíhacích pilotů českého letectva. Kapitán Ivo Kardoš je současným display pilotem Gripenu, jehož letecké umění obdivují davy návštěvníků leteckých dnů po celé Evropě.

Návštěvníci si mohou rovněž zajistit místo na některém z workshopů, které budou vedeny experty ze zúčastněných firem leteckého průmyslu. Vybírat si bude možné například z aktivit připravených organizací Eurocontrol, Řízením letového provozu ČR, nebo firem ABS Jets či Aero Vodochody.

Akce se zároveň ponese v networkingovém duchu a bude na ní mnoho příležitostí navázat cenné kontakty jak s účastníky z řad studentů i nestudentů, tak i se zástupci firem a významnými hosty.
 
Vstupenky na konferenci se dají zakoupit na webu projektu http://www.flyingforstudents.com.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář