Aktuální letecká data Databáze letišť k 24. květnu

25.05.2018

Aktuální letecká data Databáze letišť k 24. květnu
Aktuální letecká data Databáze letišť k 24. květnu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Vzhledem k aktuální situaci s přechodem komunikačních frekvencí na rozestup kanálu 8,33 kHz na Slovensku jsem pro všechny uživatele Databáze letišť připravil mimořádnou aktualizaci dat. Aktualizace je platná k AIRACovskému termínu 24. května 2018 a je vydána v elektronické formě (PDF dokument - stahujte ZDE!) k tištěné Databázi letišť a zároveň samozřejmě jako on-line aktualizace dat pro mobilní aplikaci Databáze letišť. Nová aktuální data jsem také předal všem ostatním provozovatelům mobilních aplikací, do kterých data z Databáze letišť dodáváme (např. SkyDemon, AirNavPro, SkyMap, RocketRoute a další).

Aktualizace obsahuje hlavně změnu pěti komunikačních frekvencí slovenských letišť a navíc také nově vypublikované změny ve vstupních bodech letiště Košice a Jasna. Podstatné je též přeznačení pojezdových drah na letišti Sliač. Dále jsem do aktualizace zapracoval ostatní drobné, ale důležité změny na letištích i ve vzdušném prostoru. PDF dokument se změnou je uveden přímo u tohoto článku a také jej vždy najdete na našich stránkách www.aerobaze.cz - v sekci FREE DOWNLOAD. Zde najdete také k 24. květnu aktualizovaná data ve formátu GPX pro vaše GPS přístroje (data jsou jako obvykle pro každého ke stažení zcela zdarma).

Košice - změny údajů
Letiště Košice - aktuální změny
Letiště Jasná - aktuální změny
Letiště Jasna - aktuální změny

Data a mapy v naší aplikaci pro tablety a telefony Apple (s operačním systémem iOS) najdete ke stažení přímo ve Správci dat. Stačí si v aplikaci otevřít infookno (pomocí ikony „i“ v kroužku na horní liště), vybrat z nabídky „Správce dat – stahování a aktualizace“ a stáhnout si aktuální data do vašeho tabletu/telefonu. Pokud ještě nemáte zakoupenu licenci pro zobrazení dat v aplikaci, nezapomeňte na zajímavou nabídku od Klubu Nebeských andělů. Všichni členové klubu mají zajištěnu licenci pro mobilní aplikaci zcela zdarma! Pokud jste se ještě do klubu nepřihlásili, můžete tak učinit zjednodušeně přímo na našich stránkách a volnou licenci na letecká data obdržíte obratem přímo ode mne (přihlášení zde: http://www.aerobaze.cz/app/andele.php). Členství v Klubu Nebeských andělů je zdarma.

Jak jsem všechny piloty informoval již v průběhu zimy, intenzivně pracujeme na nové verzi mobilní aplikace Databáze letišť. Zároveň s novou verzí pro platformu iOS od společnosti Apple připravujeme také aplikaci pro mobilní zařízení s operačním systémem Android. Na obou verzích mobilních aplikací pracuje tým programátorů a já doufám, že bychom mohli první aktualizaci pro iOS zveřejnit v průběhu nadcházejícího léta. Verze pro Android má aktuálně mírné zpoždění, a tak se jí určitě nedočkáme dříve než na podzim. Aktuální informace najdete na webových stránkách Databáze letišť.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář