Právě vyšla letní aktulizace leteckých dat Databáze letišť

22.06.2018

Právě vyšla letní aktulizace leteckých dat Databáze letišť
Právě vyšla letní aktulizace leteckých dat Databáze letišť (Zdroj: Aeroweb.cz)

Jako každý rok je i letos na začátku letní sezóny připravena pro všechny uživatele Databáze letišť čerstvá aktualizace. Obsahuje v zásadě drobné změny týkající se letišť v České republice, avšak podstatné změny komunikačních frekvencí týkající se Slovenské republiky. Větší část změn frekvencí vstoupila v platnost již 24. května (a je obsažena v aktualizaci A vydané v polovině května), druhá část vstoupila v platnost právě nyní - ve čtvrtek 21. června (aktualizace B). Obě aktualizace jsou připraveny ve formátu PDF ke stažení na stránkách www.aerobaze.cz - v sekci FREE DOWNLOAD.

Všichni předplatitelé a registrovaní uživatelé Databáze letišť obdrží informační e-mail s přímým odkazem na stažení PDF souborů. Předplatitelé a registrovaní uživatelé Databáze letišť PROFI navíc obdrží v nejbližších dnech obě aktualizace v papírové formě do svých schránek. Data pro mobilní aplikaci Databáze letišť jsou k dispozici ke stažení přímo v aplikaci. Data pro aplikace ostatních vydavatelů (např. SkyDemon, AirNavPro, SkyMap, RocketRoute a další) by měla být již dostupná k aktualizaci přímo v aplikacích. Zároveň najdete na www.aerobaze.cz/gps ke stažení nová data pro vaše GPS přístroje. Na žádost uživatelů našich nákoleníků jsem také aktualizoval PDF štítky pro nákoleníky - aktuální soubory najdete opět na stránkách www.aerobaze.cz (v sekci FREE DOWNLOAD).

Bohužel ještě stále není hotova nová mobilní aplikace pro tablety a telefony Apple (operační systém iOS). Dodavatel na nové aplikaci stále intenzivně pracuje a ač měla být hotova ke konci roku 2017 (ano - již před půl rokem), stále ještě není dokončena. Ale většina funkcí již pracuje jak má, tak doufám, že se nové aplikace dočkáte brzy. Nová mobilní aplikace pro tablety a telefony s operačním systémem Android se již také začala zpracovávat, ale konečný termín uvedení si vůbec netroufám odhadovat (původně měla být hotova v březnu/dubnu 2018...).

Přeji všem pilotkám a pilotům krásné léto plné leteckých zážitků a samá hladká přistání!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář