Na trh s avionikou přibyl další produkt G3X Touch. Společnost Garmin oznámila v pondělí 25. března Asociaci letecké elektroniky v Palm Springs, že systém bude dostupný také pro certifikované letouny. O novince informoval server Generalaviationnews.com.

Doposud byl G3X Touch oporou na experimentálním trhu, nyní se však rozšíří jeho potenciální působení o 500 letounů, do kterých může být nově instalován. Za cenu 7 995 dolarů (cca 182 500 Kč) může být vaše verze se sedmipalcovým displejem, nebo o 2 000 dolarů dražší (celkem cca 228 000 Kč) verze s desetipalcovým displejem.

Cílem Garminu je konkurovat společnosti Dynon, která minulý rok uvedla vlastní řadu experimentálních a certifikovaných přístrojů. Její avioniku lze instalovat jen na letounech, které mají schválení k provedení modifikace. Na rozdíl od konkurence chce však Garmin šířit svůj nový produkt pomocí své husté sítě dealerů.

Panel přístroje G3X Touch má možnost nastavení čtyř zobrazení. Podobně jako u většího sourozence G1000 lze zobrazit počasí, okolní provoz, pohybující se mapy, či umělé zobrazení terénu. Součástí je také bezdrátové připojení k dalším přístrojům. G3X Touch lze také propojit s autopilotem GFC 500 nebo elektronickými letovými přístroji G5.

Podle společnosti Garmin je produkce v plném proudu a první dodávky jsou naplánovány na duben 2019.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

26.04.2019 v 12:46 Fidel

G3X už je v Bristellech třeba nějakou dobu.

Odpovědět

RE:

23.04.2021 v 7:03 Petr

Nevíte někdo s jakou navigací v iPadu tento g3x nejlépe spolupracuje? Ve smyslu přípravy letového plánu doma a pak jen synchronizace s g3x těsně před letem? Díky.

 

Odpovědět

Přidat komentář