Komunitní mapa letišť, událostí a bodů SocialFlight míří do Evropy

01.05.2019

Komunitní mapa letišť, událostí a bodů SocialFlight míří do Evropy
Komunitní mapa letišť, událostí a bodů SocialFlight míří do Evropy (Zdroj: Aeroweb.cz)

Pokud chcete mít přehled o leteckých akcích, restauracích poblíž letišť či zajímavých destinacích v okolí, můžete zabrouzdat na webové stránky projektu SocialFlight či si stáhnout stejnojmennou bezplatnou aplikaci pro platformy Android a iOS. A co víc, do projektu se můžete sami zapojit tím, že mapu míst a „bodů zájmu“ rozšíříte.

SocialFlight byl do nedávna dostupný pouze ve Spojených státech, nyní však díky italské sestře Asociace pilotů a vlastníků letadel (AOPA Italy), která poskytla data nejpoužívanějších rekreačních letišť, expanduje především do Itálie. Informace o některých událostech a místech, kde se můžete občerstvit při přestávce během leteckého výletu, však naleznete už i na české mapce.

Ikona „Burger Flights“ zobrazí resturace v blízkosti všech letišť
Ikona „Burger Flights“ zobrazí resturace v blízkosti všech letišť / Foto SocialFlight.com

Pro server General Avitaion News uvedli představitelé SocialFlight, že v expanzi mimo Itálii významně spolupracoval Emmanuel Davidson, který působí jako ředitel francouzské AOPA a ředitel globálního marketingu a komunikace ve společnosti Continental Aerospace Technologies. S pomocí ředitele Davidsona chce SocialFlight spolupracovat i s dalšími evropskými organizacemi AOPA napříč Evropou.

Pokud navštívíte stránku SocialFlight, máte na výběr pokračovat jako host, či se pomocí emailové adresy zaregistrovat. Do svého profilu můžete vyplnit údaje jako například domovské město, domovské letiště, své letadlo, společnost nebo další doplňující informace. Součástí nastavení jsou také typy a vzdálenost událostí, o které máte zájem, či nastavení upozornění na události, které vám přijdou do emailové schránky, včetně linků a informací o akcích.

V módu zobrazení mapy můžete kliknout na vybrané letiště a najít restauraci, ubytování, nebo atrakce poblíž. Pokud by vám snad nezáleželo na destinaci, ale chtěli byste si někam zaletět na oběd, poslouží vám ikona „Burger Flights“, která zobrazí restaurace v blízkosti všech letišť uložené v databázi. Důležitou funkcí je možnost uživatele přidat událost, zajímavý tip na výlet, či restauraci.

Možnost přidat událost, zajímavý tip na výlet, či restauraci
Možnost přidat událost, zajímavý tip na výlet, či restauraci máte i vy / Foto SocialFlight.com

Ještě více detailů obsahují informace o letištích v USA - kromě základních údajů o letišti je to aktuální stav počasí (METAR), letištní předpověď (TAF), meteorologický radar, či odkazy na letecké mapy. Tyto pokročilé funkce zatím nejsou pro evropská letiště dostupné.

Webové stránky a mobilní aplikaci SocialFlight používají podle jejich provozovatele tisíce pilotů. Databáze obsahuje momentálně více než 50 000 událostí.

Přejít na web SocialFlight.com

Stáhnout aplikaci SocialFlight pro Android

Stáhnout aplikaci Social Flight pro iOS

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář