RBAR: Kopfstein chce u Balatonu poděkovat skvělým výsledkem

12.07.2019

RBAR: Kopfstein chce u Balatonu poděkovat skvělým výsledkem
RBAR: Kopfstein chce u Balatonu poděkovat skvělým výsledkem (Zdroj: Aeroweb.cz)

Předposlední závod seriálu Red Bull Air Race odstartuje už zítra v maďarském Zamárdi u Balatonu. Své časy poměří na posledním evropském závodu také dva čeští piloti Martin Šonka a Petr Kopfstein, který prostřednictvím tiskové zprávy sdělil, že chce společně se svým Teamem Spielberg fanouškům poděkovat skvělým výsledkem za dlouhodobou podporu.

Petru Kopfsteinovi v letošním seriálu, který je v polovině, nevycházely závody podle jeho představ, když se potýkal v Abú Dhabí s technickými problémy a v Kazani pak se sporným rozhodnutím rozhodčích.

„To všechno je pryč. Na Balaton jsme odjeli s čistou hlavou. Celý náš tým se těší. Také letadlo šlape přesně tak, jak by mělo. Sice jsou ve startovním poli rychlejší stroje, ale páté šesté místo si za cíl můžeme oprávněně dát,“ říká Petr Kopfstein.

Petr Kopfstein ve svém závodním speciálu Edge 540 V3 / Foto Kopfstein Racing
Petr Kopfstein ve svém závodním speciálu Edge 540 V3 / Foto Kopfstein Racing

Balaton, kam zamíří také tisíce českých diváků, pohostí závod Red Bull Air Race vůbec poprvé a nahradí tak Budapešť, kde soupeři měřili své síly v minulých letech. Minulý rok se na prvním místě budapešťského závodu umístil Martin Šonka, který je v celkovém hodnocení letošního seriálu zatím na druhém místě.

„Trať je poměrně rovná a hodně rychlá. Každý detail bude hrát velkou roli, což by nám mohlo vyhovovat. A myslím si, že by to mohl být hodně zajímavý závod, ve kterém budou mít rychlá letadla výhodu,“ dodává k maďarskému závodu karlovarský aviatik.

Závodní speciály rozvíří vzduch nad Balatonem od sobotní 16. hodiny v kvalifikačních letech. V neděli pak bude show pokračovat závodními lety od 13 hodin.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář