EASA odmění tvůrce nejlepších leteckých aplikací podporujících bezpečnost

26.08.2019

EASA odmění tvůrce nejlepších leteckých aplikací podporujících bezpečnost
EASA odmění tvůrce nejlepších leteckých aplikací podporujících bezpečnost (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letecké aplikace pro chytrá zařízení nejsou v dnešní době výjimkou. Agentura Evropské unie pro bezpečnost letectví (EASA) nabízí v rámci soutěže EASA General Aviation Safety Award, která má podpořit digitalizaci a inovace všeobecného letectví, odměny za nejlepší aplikaci posilující bezpečnost letu.

Aplikace určená pro telefony nebo tablety musí splňovat jeden či více parametrů, které udává Evropský plán pro bezpečnost letectví (EPAS) v řadách všeobecného letectví. Mezi ně patří udržení kontroly nad letounem, řízení letu, prevence kolize s ostatním provozem a ovládání znalostí z počasí.

Soutěž, které se mohou zúčastnit i tvůrci starších aplikací, trvá do konce tohoto roku. Agentura chce skrz soutěž zviditelnit a zpřehlednit letecké aplikace. Vše završí případovou studií, která ukáže pilotům nejlepší možnosti, jak s pomocí aplikace učinit let bezpečnější.

Soutěžící se snaží EASA motivovat finančními odměnami za první tři místa. Výherce dostane osm tisíc eur a tvůrci druhé a třetí nejlepší aplikace pak obdrží pět tisíc, respektive dva tisíce eur.

Mohlo by vás zajímat

Témata

EASA


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář