Czech Aviation FC zahajuje v Mladé Boleslavi další kurz teorie ATPL(A)

04.03.2020

Czech Aviation FC zahajuje v Mladé Boleslavi další kurz teorie ATPL(A)
Czech Aviation FC zahajuje v Mladé Boleslavi další kurz teorie ATPL(A) (Zdroj: Aeroweb.cz)

Začátek distančního kurzu teorie ATPL(A) 650 je 5. dubna a celý výcvik je plánován na osm měsíců. Letecká škola Czech Aviation FC (CAFC) sídlí na letišti v Mladé Boleslavi (LKMB) a výuka proběhne v prostorách leteckého muzea Metoděje Vlacha a Aeroklubu Mladá Boleslav.

Letadla Cessna pro účely výcviku pilotních žáků
Letadla Cessna pro účely výcviku pilotních žáků

„Mezi základní podmínky pro možnost zahájení tohoto kurzu patří licence PPL(A), věk uchazeče více než 17 let, úplné střední vzdělání s maturitou a ideálně znalost matematiky a fyziky,“ říká majitel školy CAFC Zdeněk Sedláček s tím, že kurz se skládá ze samostudia, doplněného o osobní konzultace s profesionálními lektory v českém nebo anglickém jazyce. „Jelikož jsou však učebnice pro studium k dispozici výhradně v angličtině, je samozřejmě nezbytná dostatečná jazyková vybavenost uchazeče,“ upozorňuje Zdeněk Sedláček.

Kurz teorie ATPL(A) je určen uchazečům, kteří se rozhodli pro kariéru profesionálního pilota v letecké dopravě. „Po absolvování kurzu a úspěšném složení zkoušek u Úřadu pro civilní letectví student obdrží certifikát o absolvování teoretických zkoušek. V kurzu zároveň student získá nezbytné teoretické znalosti nutné pro získání licence Obchodní pilot letounů (CPL) a pro kvalifikaci pro přístrojové létání (IR),“ doplňuje Zdeněk Sedláček.

Ukázka výukových materiálů v rámci kurzu teorie ATPL(A)

Ukázka z interaktivních výukových materiálů v rámci kurzu teorie ATPL(A)
Ukázka z interaktivních výukových materiálů v rámci kurzu teorie ATPL(A)

Standardní obsahovou náplní kurzu teorie ATPL(A) je následujících 16 předmětů: Právní předpisy v oblasti letectví, Systémy letadel, Pohonné jednotky letadel, Elektroinstalace, Přístroje (modul Basic a Advanced), Hmotnost a vyvážení, Výkonnost letounu, Plánování a provedení letu, Lidská výkonnost a omezení, Meteorologie, Obecná navigace, Radionavigace, Provozní postupy, Základy letu, Komunikace VFR a IFR.

„Mezi studijní materiály patří také přístup po dobu 18 měsíců do e-learningu od britské Bristol Groundschool, který je koncipován jako CBT, tedy Computer Base Training, včetně videí a databáze otázek a postupových testů,“ dodává Zdeněk Sedláček s tím, že délka tohoto distančního kurzu je osm až 18 měsíců a obsahuje 165 hodin konzultací, které probíhají o víkendech většinou v čase 9-17 hodin v prostorné klimatizované učebně s audio technikou a velkoplošnou obrazovkou. V případě neúčasti na některé z přednášek je možnost nahrazení, nebo v případě volné kapacity může jít student znovu na stejnou přednášku s další skupinou. Během přednášek je zajištěno občerstvení, také je možnost zajít do letecké kantýny. Cena kurzu je 54 000 Kč + DPH, bližší informace přímo na stránkách letecké školy a možnost přihlášení do kurzu je zde.

Cessna 421 Golden Eagle, kterou provozuje Czech Aviation FC
Cessna 421 Golden Eagle, kterou provozuje Czech Aviation FC

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář