Zimní školení ONLINE: Zhlédněte důležité novinky a udělejte si kvíz

18.03.2020 11 příspěvků

Letecká škola AeroPrague připravila pro všechny piloty nevšední možnost absolvovat tzv. zimní školení online. Prezentaci s důležitými změnami a novinkami pro rok 2020 a s rozbory význačných leteckých nehod loňského roku následuje krátký kvíz pro ověření nových vědomostí.

Prezentace, založená primárně na informacích z lednového semináře pro všeobecné letectví, se věnuje změnám v rozdělení vzdušného provozu - zejména zavedení nového druhu prostoru TRA GA a jeho konkrétním dosavadním implementacím v Česku. Dále připomíná také informace a tipy z ruzyňské věže a v neposlední řadě shrnuje leteckou nehodovost roku 2019 s podrobnějším rozborem těch nejexemplárnějších nehod a incidentů.

Prezentace s rozborem nehod tak naplňuje povinnost stanovenou předpisem L 13. Prezentace je zdarma přístupná všem zájemcům. Pokud zároveň chcete získat o absolvování online školení zápis do svého zápisníku letů, je třeba vyplnit krátký objednávkový formulář a připojit do něj ideálně informaci, zda si samolepku o absolvování školení přejete zaslat poštou, anebo si ji vyzvednete osobně v sídle AeroPrague na letišti v Praze-Letňanech. Cena školení je v takovém případě 980 korun.

Více informací o letecké škole i dalších jejích akcích najdete na webu www.aeroprague.com.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Cena

19.03.2020 v 22:45 Petr

Dobrý den, počin dobrý. Naše školení za 400 Kč včetně oběda bylo zrušeno, tak tohle je dobrý způsob. Jen za 980 Kč do toho nepůjdu. Zajdu si do školy pro razítko a bude mě to stát pivo. Na celý záznam školení jsem se podíval, bylo to hodně dobré. Chápu, že to stojí určitou práci. Kdyby byla cena třeba poloviční, tak Vám ty peníze dám. 

Odpovědět

RE: Cena

20.03.2020 v 8:51 Dan

Super, tomu se říká fér přístup...Juknu na to, zjistím že vlastně mám převzaté znalosti a štempl si vezmu jinde.... Už jen to že aktuálně se do školy chodit nemá....Všichni tady na to serem, obechcávýme co se dá. A pak když je vážně krize tak místo aby jsme se respekotvali si a cocenili že někdo něco vymyslel tak toho jen zneužijeme. Při cenách letových hodin, přistávacích poplatků a pod 900 nikoho nezabije. Jak říkají autíčkáři když někdo brečí co je stopjí servis...Když máš na opičku, musíš mít i na banánky. trošku se nad sebou chlape zamysli cos tady napsl někomu kdo se snažil vyjít ostatním vstříc....

Odpovědět

RE: RE: Cena

23.03.2020 v 13:36 Dzordzik

Naprostý souhlas. Když už toho někdo využije, tak by to taky měl dotáhnout do konce. Ono se to nezdá,a le tohle muselo dát opravdu hodně práce. Kolegové níže podemnou předvádí opravdu klasické čecháčkovství. S kde kým vyjebou, ale když pak někdo vyjebe na oplátku s něma, cítí ce děsně dotčení. Za mě palec dolů. Odkaz jsem rád sdílel a nechal rozposlat klukům u nás v klubu a autorům tímto děkuju.

Odpovědět

Cena

20.03.2020 v 10:43 Pikas

To je otřepané a nepravdivé tvrzení těch, kteří chtějí vydělávat. Neznamená, že když má někdo svoje éro, tak oplívá zbytečnými penězi. Letadla nevlastní jen milionáři. Taky nerad platím předražené věci a kolikrát ne, že bych na to neměl, ale z principu a toto je jedna z nich, aspoň na naše poměry.

Odpovědět

kurz...

20.03.2020 v 14:19 Vlado

vždy sa nájde niekto, pre koho je niečo drahé...

Pre mňa je tá cena primeraná vzhľadom na formu spracovania, doručenie až na gauč a zápis do denníka, nie som viazaný na termín atď atď.

Dobrý počin pre nás lenivých:-)))

 

Odpovědět

zimne skolenie

21.03.2020 v 8:24 Tomas

Môže mi niekto povedať kde v tom ustanovení 9.1.3 a 9.1.3 sa hovorí o povinnosti absolvovania zimného školenia? Pretože to isté sa aplikuje u nás a pokiaľ viem tak v ani jednom z nariadení či už 1178/2011 alebo 923/2012 sa o ničom takom nehovorí. Keď som začal do toho rýpať tak s prevádzkovateľa nakoniec vyšlo, že to absolvovanie školenia je podmienka aby som mohol lietať na ich lietadlách. Takže treba zmeniť rétoriku na dobrovoľnosť účasti, pretože mne žiaden predpis neustanovuje povinnosť také niečo absolvovať a už vôbec nie pod podmienkou chýbajúcej pečiatky v logbooku.

Odpovědět

RE: zimne skolenie

21.03.2020 v 23:40 Radoslava

To je podobné, jako se vyžaduje mít razítko a přitom žádný předpis, vyhláška či zákon to nestanovuje. Na poště jsem musela  kdysi vyplňovat v položce "razítko" text "společnost ho nepoužívá" a až potom mi byl dopis vydán..... Tady je to stejné - povinnost absolvování zimního školení stanovuje provozatel/zaměstnavatel. Jsem li sám sobě porovozvatelem, stanovím si, že žádné školení nepotřebuji, že budu sledovat novinky a rozbory neho průběžně celý rok a bude to jen na mém svědomí a vědomí. Jinak školení beru jako velmi dobrý počin por zvýšení bezpečnosti ve vzduchu, té není nikdy dost.

Odpovědět

komerční zimní školení?

22.03.2020 v 12:33 Kuba

Zimní školení je fajn věc ale pozor na jednu skutečnost - zimní školení jinde, než u provozovatele letadel s kterými létám je absolutní zbytečnost. Pilot má správně absolovovat zimní školení u provozovatele, kde aktivně létá. Důvod je prostý - obsah školení by se měl skládat - změny v přepisech a rozdělení prostoru, rozbor nehod za uplynulý rok obecně, rozbor událostí který mají bezpečností dopad u provozovatele a změny postupů/předpisů u provozovatele/na letišti. Takže je zřejmé že minimálně polovinu školení má každy provozovatel jinou a samozřejmě když budu rozebírat události v Aeroprague na LKLT a létám například na LKPM tak to dělám zbytečně a takové školení mi je k ničemu. Dále provozovatel pořádá zimní školení aby seznámil své  piloty se změnami za rok, takže dejme tomu nějaký režijní poplatek ok, ale dělat to komerčně je hloupost. Pokud provozovatel z nějakého důvodu nepořádá školení, je možné toto řešit samostudiem. Pokud létám u více provozovatelů, mám za ukol absolvovat všechna zimní školení, popřípadě se, se změnami, seznámit samostudiem.

Odpovědět

školenie

23.03.2020 v 9:17 pilot

Hm no neviem. Na jedno nemonované školenie prišlo asi 50 ľudí. Od každého po 10 eur. Nuž za pár hodín prednášok a nálepku do logbooku pekný privýrobok na sobotu. A sú to prakticky veci, ktoré by mal vedieť každý pilot.

Odpovědět

Školení

27.03.2020 v 10:23 Pikas

Každý pilot má mít před sezónou (do 30.4.) zimní školení, stačí jedno, ale záleží na provozovateli. Kdybych měl jít na 4 školení, asi bych se picl. Jak bylo řečeno, jedná se z velké části o všeobecné informace, které jsou dostupné a všichni je školí podobně, ostatní interní věci jsou na každém provozovateli. 

Odpovědět

povinnost

27.03.2020 v 11:32 Michal

povinnost "zimniho skoleni" pro piloty GA nikde neni stanoveho, stejne jako nikde neni ani termin 30.4 - to bylo kdysi ve Svazarmovskem predpise P1. Jedine, co dnes plati je povinost udělat rozbor nehod podle predpisu L13 - a to jeste neni stanoveno jak. Ale kazdy rozumny provozovatel chce mit sve piloty teoreticky pripravene a aktualizovane a tak to pozaduje.  Navic se to casto spojuje s provoznimi postupy daneho provozovatele nebo jeho metodikou. Je tedy ciste na provozovateli, jak to chce resit, jestil uzna skoleni nekde jinde nebo treba online. 

Odpovědět

Přidat komentář