Pozvánka na slet Rotax Fly-In 2020 v srpnu do rakouského Welsu

29.06.2020

Pozvánka na slet Rotax Fly-In 2020 v srpnu do rakouského Welsu
Pozvánka na slet Rotax Fly-In 2020 v srpnu do rakouského Welsu (Zdroj: Aeroweb.cz)

O víkendu 21. až 23. srpna proběhne na letišti v rakouském Welsu (LOLW) akce s názvem Rotax Fly-In 2020. Pořadatel, společnost BRP-Rotax, si pro tento slet připravil bohatý program a zváni jsou všichni příznivci značky i zájemci o produkty Rotax.

Rotax Fly-In 2020

Společnost BRP-Rotax sídlí v Gunskirchenu v Horním Rakousku a kromě specializace na vývoj a výrobu motorů do UL letadel vyrábí také motory například do sněžných skútrů Ski-Doo a Lynx, vodních skútrů Sea-Doo nebo povětšinou terénních vozidel řady Can-Am.

Slet ve Welsu je zaměřen samozřejmě na produkty divize Rotax Aircraft a jednou z hlavních atrakcí budou propagační a testovací lety s letouny osazenými motory 912iS a 915iS.

Příjemnou novinkou letošního ročníku je vstup zdarma. Pátek je vyhrazen pro přílety a příjezdy, letiště se otevírá v osm hodin a piloti mohou přilétat až do 18 hodin. V sobotu se pokračuje rovněž od osmi hodin, oficiální zakončení celého sobotního programu se předpokládá ve 23 hodin. Na neděli už jsou v plánu pouze odlety nebo odjezdy účastníků.

Kromě zmíněných testovacích letů program zahrnuje kromě jiného možnost návštěvy továrny BRP-Rotax v Gunskirchenu, možnost návštěvy výstavy 100 let firmy, BBQ (pouze pro piloty a posádky letadel), živé hudební vystoupení a řadu dalších aktivit. Snídaně se budou podávat v sobotu i neděli, avšak opět pouze jen pro piloty a posádky.

Ubytování je možné v hotelu, nebo lze kempovat na ploše letiště. Pro účast je nezbytná je registrace zde, další užitečné informace jsou také na webu pořadatele.

Informace pro piloty

  • Tankování: dostupná jsou paliva AVGAS, JET A1, MOGAS 98RON, úhrada na věži. Možnosti rozsáhlejších oprav nebo údržby nebudou k dispozici.
  • Sektory Approach a Departure jsou velmi blízko CTR letiště Linz (LOWL) a je nezbytné zavolat Wels Information na frekvenci 119,705 a ohlásit se s informací „Fly-In Rotax“. Doporučuje se prostudovat si video a instrukce postupů pro přílet a odlet na této stránce (dostupné v angličtině a němčině).
  • Po přistání navede pilota služba Follow Me na vyhrazené místo. U vchodu do věže C se pak účastníci zaregistrují, vyzvednou si svou akreditaci, pozornost na uvítanou a další informace.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář