V Ruzyni se otevře na léto Runway Park na zrušené dráze 22

23.06.2020 7 příspěvků

V Ruzyni se otevře na léto Runway Park na zrušené dráze 22
V Ruzyni se otevře na léto Runway Park na zrušené dráze 22 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letiště Václava Havla Praha otevře 4. července na celé léto Runway Park, který bude sloužit zejména k zábavě a vzdělávání. Runway Park se bude nacházet přímo na bývalé letištní dráze 22 v bezprostřední blízkosti letadel, a nabídne tak neopakovatelný zážitek ze zákulisí mezinárodního letiště. Ve všední dny budou moci návštěvníci Runway Parku obdivovat unikátní letištní techniku a o víkendech je čeká bohatý tematický program, který se bude každý týden měnit. 

„Přestože se na Letiště Václava Havla Praha pomalu vrací letecká spojení, nepředpokládáme, že se během letošního léta dostaneme na plný provoz. Rozhodli jsme se tuto nestandardní situaci vnímat jako příležitost a ukázat ojedinělé prostory našeho letiště a speciální techniku široké veřejnosti. Vznikl tak projekt Runway Park, který na léto postavíme v neveřejné části letiště přímo na letištní ploše, kam se cestující běžně nemají možnost podívat,“ říká Marika Janoušková, ředitelka korporátní a marketingové komunikace Letiště Praha.

Letiště Praha otevře 4. července Runway Park
Na letišti Václava Havla se otevře 4. července Runway Park / Foto Letiště Praha

Runway Park bude otevřený od 4. července do 30. srpna. Během všedních dnů čeká návštěvníky zejména prohlídka letištní a letecké techniky a to v blízkosti velkých dopravních letadel. Od pátku do neděle bude mít Runway Park vždy téma s doprovodným programem a návštěvníkům nabídne ukázku letištních profesí, zábavu, sportovní aktivity, bohatou nabídku občerstvení či možnost poděkovat těm, kteří v uplynulých měsících pracovali v první linii v rámce boje s epidemií nemoci COVID-19.

„Exponáty a zábavní program pro Runway Park jsme připravovali pro návštěvníky všech věkových kategorií. Přijdou si tady na své jak fanoušci letectví, tak i ti, kteří jen hledají zábavu, kterou při standardním provozu letiště není možné zažít. Zájemci se mohou těšit na tematické prodloužené víkendy jako je víkend s letištní technikou, s hasiči nebo s Integrovaným záchranným systémem, víkend plný letadel, cestovatelský víkend nebo sportovní víkend, který připravujeme ve spolupráci s  organizací RunCzech. Přesný program na aktuální víkend najdete vždy na našich webových stránkách či sociálních sítích,“ doplňuje Marika Janoušková, ředitelka korporátní a marketingové komunikace Letiště Praha.

Do Runway Parku se návštěvníci dostanou buď městskou hromadnou dopravou (linka 100, 119 a 191) – zastávka na znamení Runway Park přímo před vstupem do zábavního parku, nebo automobilem s možností parkování na Letišti Praha v parkovacím domě PC COMFORT za zvýhodněnou cenu 100 Kč za den při online rezervaci předem. Následně ze zastávky na Terminálu 1, který je hned u parkovacího domu, bude v krátkých intervalech jezdit kyvadlová doprava nebo městská hromadná doprava (linka 100, 119 a 191) na zastávku Runway Park. 

Vstupenky do Runway Parku budou k dostání od 29. června online v prodejní síti GoOut.cz či na webových stránkách Letiště Praha www.prg.aero/runwaypark, kde návštěvníci najdou také kompletní informace včetně programu na jednotlivé víkendy. Cena vstupného do Runway Parku bude v pondělí a čtvrtek pro dospělé za 140 Kč, pro děti od 3 do 15 let za 90 Kč a rodinné vstupné (dva dospělí a dvě děti) za 350 Kč. Od pátku do neděle, tedy během víkendových programů, bude vstupné pro dospělé za 180 Kč, pro děti od 3 do 15 let za 120 Kč a rodinné vstupné (dva dospělí a dvě děti) za 450 Kč.

Jako celé Letiště Praha, tak i Runway Park bude podléhat zvýšeným hygienickým nárokům a bude zároveň respektovat vždy aktuální nařízení a doporučení vlády pro venkovní akce. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Inspirace LKKV

23.06.2020 v 15:32 J

... a co třeba po vzoru Varů snížit přistávací a handlingové poplatky? 

Odpovědět

Airpark

23.06.2020 v 20:53 Pavel Nový

...takovyhle hovadiny to jim jde... ale postarat se o udržbu letadel, slušnej příjezd na letište, parkování ... to ne. Je videt ze vedeni LP řeší akorat hova.iny... banda amaterů v čele s dosazeným Ř...

Odpovědět

RE: Airpark

25.06.2020 v 11:19 Vlastimil

Údržba letadel je na jejich provozovatelích, příjezd na letiště na státu a Praze a parkoviště tam jsou (podobně drahá jako jinde). Máte ještě nějaké další hovadiny?

Odpovědět

RE: RE: Airpark

26.06.2020 v 7:16 Pavel Novy

Vlastimile, nejsi jeden z tech co ty hovadiny jako airpark , med na letisti a podobne vymýšlí... udrzba letadel je na provozovatelich, kterym LP neni schopno ani postavit nebo umoznit postavit hangary... zamestnanci plati velky prachy za to ze zaparkuji kdyz jedou do prace... metro na letiste asi nikdy nebude.... to jsou ty hovadiny... pristavaci poplatky pro general aviation astronomicke ... ale banda amateru v čele LP nás oblaží Airparkem ! Mimochodem neni Airpark narušení bezpecnosti SRA? 

Odpovědět

RE: RE: RE: Airpark

26.06.2020 v 8:10 Tomas

Pristávacie poplatky sú pre GA na takýchto letiskách preto vysoké aby odradili od príletu prípadných amatérov čo tam sedia. A že ich tam sedí kopa v tých GA lietadlách viď nedávne pristátie staršieho pána v Prahe. Jednoducho sa tým eliminuje možnosť nejakého incidentu neprofesionálov s profesionálmi.

Ale airpark dobrý nápad. Super vec

Odpovědět

Bezpecnost

27.06.2020 v 18:24 Petr

No nevim, od zacatku roku mi podruhe zablokovali kartu pro vstup na plochu. Poprve protoze nevedeli, proc jsem tam 3 mesice nebyl (kdyz se nesmelo letat), ted po 14 dnech ani nevi proc. Nechteli mne pustit ani s handlingarem, kdyz mam zablokovanou kartu. Obnoveni jim trvalo 15min. Aby jim ten RunWay Park ti jejich bezpecaci netorpedovali. 

Odpovědět

Piloti-cs

07.07.2020 v 10:46 Piloti-cs

Náramný nápad! Přímo zlatokopecký.

Kdyby jste milí tzv. marketingoví "specialisté"(...) LKPR trochu nezlatokopecky přemýšleli, třeba by Vám docvaklo, že když už nějakou Matějskou na former RWY 22, co takhe např.: PILOTI PO PROKÁZÁNÍ AKTIVNÍ LICENCÍ ULA, LAPL, PPL, CPL, ATPL, + např. palubní personál, PO REGISTRACI VSTUP ZDARMA.

(---nebo si myslíte, že Radek Štěpánek nebo Tomáš Berdych si na Roland Garos kupuje u kasy lupen?? :-)) ) 

A klidně se spolehněte, že by to byla vcelku silná motivace pro hodně aktuálních pilotů neprofesionálních i profesionálních, kteří by zkrátka vzali své bližní, rodinné příslušníky či přátele, a tito všichni platící nepiloti by s pravděpodobností hraničící s jistotou teprve naplnili nejen ekonomické, ale i advertisingové vize a cíle těch Vás z LKPR, kteří jste to celé vymysleli...

Tak se ještě případně zamyslete -vlastní tvář vyhlášením takového úkroku rozhodně neztratíte.

Tedy pro případ, že vůbec existuje nějaká zpětná vazba z tohoto AW do managementu LKPR...

Tommy

Odpovědět

Přidat komentář