Právě vychází druhé vydání české učebnice o přístrojovém létání

11.05.2021

Právě vychází  druhé vydání české učebnice o přístrojovém létání
Právě vychází druhé vydání české učebnice o přístrojovém létání (Zdroj: Aeroweb.cz)

Pro neopadající zájem ze strany letecké i neletecké veřejnosti vyšlo v pořadí již druhé, aktualizované vydání Učebnice přístrojového létání pro letadla s pevným i rotačním křídlem. Učebnici vydal v těchto dnech Viktor Soukup z letecké školy Aviatický klub.

„Již první vydání se ve školách osvědčilo jako užitečná pomůcka, která pilotům letounů a vrtulníků popisuje metody a postupy přístrojového létání v českém jazyce,“ říká její autor, který ve zmíněné letecké škole působí jako instruktor zejména přístrojového létání a vedoucí výcviku. V rámci druhého vydání vyšlo 400 výtisků.

Viktor Soukup Učebnice IFR
Titulní strana druhého vydání Učebnice přístrojového létání od Viktora Soukupa

„Publikace osvětluje problematiku přístrojového létání a poskytuje ucelenou příručku, popisující metody a postupy pro zvládnutí letů a výcviku podle pravidel pro let podle přístrojů. Aktualizované vydání mj. zohledňuje přechod na Free Route Airspace, počítá s výcvikem formou Basic IR a přináší mnoho dalších změn a oprav. Věříme, že i nadále usnadní každodenní práci instruktorům a schváleným organizacím, tedy například školám, které poskytují výcvik IR. A snad bude také motivovat přímo piloty k dalšímu vzdělávání, popřípadě k osvěžení si už kdysi naučeného. V neposlední řadě doufáme, že může poskytnout srozumitelný náhled do této problematiky i širší neletecké veřejnosti, tedy čtenářům nejen z řad aktivních pilotů,“ dodává pan Soukup.

Učebnici lze objednávat buď na emailu viktor@aviatickyklub.cz, nebo prostřednictvím webu Aviatického klubu, a to za nezměněnou cenu 500 Kč.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář