Nová kamera AIRS 400 kromě videa a zvuku zaznamená také letové údaje

25.06.2021

Nová kamera AIRS 400 kromě videa a zvuku zaznamená také letové údaje
Nová kamera AIRS 400 kromě videa a zvuku zaznamená také letové údaje (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společnost Appareo představila nový produkt ve svém portfoliu, který je určen k zaznamenávání letového videa, letových dat, komunikace posádky i okolního zvuku. Kamera AIRS 400 je odolná proti nárazu a kromě funkce „černé skříňky“ může posloužit také k pořizování kvalitních videí z kokpitu letadla.

AIRS 400 nabízí záznam videa v kvalitě 4K a je schopen zaznamenat také komunikaci mezi členy posádky, nebo posádkou a řízením letového provozu. Kamera disponuje konektory pro vstup ARINC 429, zvukový výstup ED-155 a výstup RS-422.

Kromě obrazu a zvuku je zařízení AIRS 400 schopné zaznamenávat také letová data. Díky interním inerciálním jednotkám bude záznam letu obsahovat i nadmořskou výšku, přesnou polohu, ground speed a vertikální rychlost. G senzory se postarají o zaznamenávání údajů o klopení, klonění a vybočení. 

Kamera disponuje vnitřní pamětí a slotem pro SD kartu, což umožní nahrát až 64 hodin videa a zvuku a více než 200 hodin letových údajů IMU, nebo 100 hodin dat ARINC 429. Kamera je také odolná proti nárazu, aby i v případě nehody bylo možné získat její data. Zajímavou funkcí je také možnost sdílení letových dat v reálném čase a proházení zaznamenaných dat ve webové aplikaci EnVision.

Appareo pro AIRS 400 zatím čeká na certifikaci od Federálního leteckého úřadu (FAA) a očekává, že první kusy budou odeslány v září. Výrobce prozatím nezveřejnil ceník ani informaci, zdali bude zařízení dostupné pro evropský trh. Informace o cenách a dostupnosti pro vás zjišťujeme. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář