Přes akrobacii k Boeingům. Byli i lepší, ale neměli štěstí, říká kapitán Peroutka

22.08.2021 Tento článek je součástí seriálu Hangár Standy Vojtíška

S jakým typem letadla letěl naposledy? Ke komu jako pilot sám vzhlížel? A co soudí o povolání pilota v éře po covidu? I na to odpovídal před kamerami Aerowebu Vladimír Peroutka v Hangáru Standy Vojtíška.

Příklon řady zprvu ryze textových internetových médií k audiovizuálnímu obsahu je trendem posledního desetiletí a ani Aeroweb se tomuto směru nevyhýbá. Ostatně náš YouTube kanál - ať už máme na mysli pravidelné sezónní videopředpovědi počasí pro piloty, anebo rubriku Očima pilotů - je toho důkazem již delší dobu.

Přesto byl nedělní podvečer 22. srpna pro naši redakci něčím výjimečným. Vůbec poprvé se na našich stránkách objevuje autorský moderovaný pořad vznikající přímo pod hlavičkou Aerowebu.

Hangár Standy Vojtíška bude každý měsíc - alespoň pro začátek - přinášet rozhovory se zajímavými hosty. A jako je létání samo velice rozmanité, i skladba hostů se bude pohybovat na široké škále, od pilotů přes odborníky v různých leteckých oblastech až po zástupce správních úřadů či členských organizací.

Jak už z názvu pořadu plyne, do svého improvizovaného hangáru si bude hosty zvát Stanislav Vojtíšek, dopravní pilot, který sice strávil poslední čtvrtstoletí za řízením nejrůznějších letounů, avšak ještě předtím působil jako redaktor zahraničního zpravodajství České televize. Coby nová posila našeho redakčního týmu se nyní vrací před kameru, aby především pilotům, ale i všem leteckým nadšencům zprostředkoval rozhovory s lidmi, pro něž je letectví - tak jako pro nás - srdeční záležitostí.

První díl Hangáru Standy Vojtíška sledujte na Aerowebu a na našem YouTube kanále v neděli 22. srpna v 18:00.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář