Policie chce postavit na pražském letišti nový hangár

04.10.2021

Policie chce postavit na pražském letišti nový hangár
Policie chce postavit na pražském letišti nový hangár (Zdroj: Aeroweb.cz)

Policie České republiky chce na pražském Letišti Václava Havla vystavět nový hangár pro vrtulníky a bezpilotní letecké systémy za 800 milionů korun, píše deník E15. Stavět by se mohlo už v roce 2023 a stavba by měla trvala zhruba dva roky.

Současný pražský hangár Letecké služby Policie ČR je starý více než sto let a za tu dobu byl jen částečně upravován, proto není divu, že se objevily plány na jeho modernizaci. Policie chystá ještě v říjnu tohoto roku uzavřít memorandum o stavbě nového hangáru s pražským letištěm a poté by měl být vyhlášen tendr na projekt a realizaci stavby.

LS PČR vydavatelstvo-mps.sk
LS PČR vydavatelstvo-mps.sk

„Současný hangár Letecké služby Policie České republiky je z roku 1916 a byl původně postaven na letišti v Chebu. Během druhé světové války byl převezen a sestaven na letišti Praha-Ruzyně, kde slouží dodnes,“ řekl pro E15 mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík.

Koncepčně byl hangár určen především pro letouny četnictva, ale postupem vývoje policejního letectva byla obměněna letadlová flotila za vrtulníky. Hangár však od doby své výstavby prodělal jen dílčí úpravy.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Vrtulníky


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář