Společnost Textron Aviation včera oznámila návrat modelu Cessna Turbo Skylane T182T do řady svých produktů. Letoun byl představen v roce 2001, ale projekt byl roku 2013 pozastaven a společnost směřovala svou pozornost jiným směrem vývoje letecké techniky.

Turbo Skylane bude standardně vybaven nejmodernější sadou avioniky ve své kategorii a jeho turbodmychadlem přeplňovaný motor poskytne letounu výjimečný výkon, vyšší rychlost stoupání a vyšší cestovní rychlost. Vyšší výkon uvítají pak také piloti operující z letišť ve vysokých nadmořských výškách.

„Turbodmychadlo dodává již tak výjimečnému letounu další úroveň výkonu,“ řekl Ron Draper, generální ředitel společnosti Textron Aviation, pod kterou Cessna spadá. „Cessna Skylane je letoun s pozoruhodně instinktivním ovládáním a přeplňovaný motor poskytuje ještě vyšší výkon, který zlepšuje celkový zážitek z létání. Turbo Skylane představuje náš závazek nabízet nová a inovativní řešení našim zákazníkům a jsme rádi, že můžeme do tohoto segmentu trhu přinést rozšířené možnosti. Turbo Skylane je všemi atributy skutečně lepší než kdy předtím,“ dodal.

Klasická Cessna Skylane s motorem Lycoming se vyrábí již od roku 1956 a bylo distribuováno více než 23 000 kusů do celého světa.

Cessna Turbo Skylane T182T Foto: media.txtav.com

Cessna Turbo Skylane T182T Foto: media.txtav.com

Interiér - Cessna Turbo Skylane T182T Foto: media.txtav.com
Interiér - Cessna Turbo Skylane T182T Foto: media.txtav.com
Cessna Turbo Skylane T182T Foto: media.txtav.com

Cessna Turbo Skylane T182T Foto: media.txtav.com

Jednomotorový Turbo Skylane je vybaven moderní sadou avioniky Garmin G1000 NXi, stavitelnou, vyhřívanou vrtulí McCauley a kyslíkovým systémem v kabině. Srdcem letounu je motor Lycoming TIO-540 s turbodmychadlem Hartzell Engine Technologies (HET). Interiér Turbo Skylane je vybaven tvarovanými, ergonomicky navrženými sedadly pro zajištění optimálního pohodlí. Pokročilá zvuková izolace společně se systémem klimatizace pak dotváří na palubě tiché a pohodlné prostředí.

Textron Aviation již přijímá objednávky na Turbo Skylane s prvními dodávkami, které budou zahájeny začátkem roku 2023, a posílá zákazníkům jasný vzkaz: „Začněte plánovat svá nová dobrodružství.“

Mohlo by vás zajímat

Témata

Cessna


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář