Společnost SHARK.AERO CZ předala zákazníkovi již páté ultralehké letadlo SHARK

20.04.2022

Společnost SHARK.AERO CZ předala zákazníkovi již páté ultralehké letadlo SHARK
Společnost SHARK.AERO CZ předala zákazníkovi již páté ultralehké letadlo SHARK (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společnost SHARK.AERO CZ předala v úterý 12. dubna už páté prodané ultralehké letadlo SHARK novému majiteli. Předání se uskutečnilo v prostorách společnosti F AIR a sídle společnosti SHARK AERO.CZ na letišti Bystřice u Benešova za účasti novinářů, vedení obou společností a letecké veřejnosti. Jednalo se o letadlo s výrobním číslem 115.

Shark UL
Předával se SHARK s výrobním číslem 115

„Prodej a slavnostní předání pátého ultralehkého letadla SHARK v České republice je pro nás mimořádný okamžik. SHARK má jedinečné vlastnosti a patří mezi absolutní špičku a i proto si jej vybrala mimo jiné i pilotka Zara Rutherfordová, která s ním obletěla svět. Jde o stroj československé výroby a jsem rád, že jsme letadlo předali za účasti předešlých čtyř letadel a jejich majitelů a také za účasti letadla výrobního čísla 080, s nímž právě Zara Rutherford z projektu FlyZolo obletěla svět, a to jako nejmladší pilotka a také jako první pilot, který obletěl svět na ultralehkém letadle,“ řekl Michal Markovič, jednatel společnosti SHARK.AERO CZ s.r.o., odpovědný za řízení celé společnosti.

„Také pilot a letecký publicista Jiří Pruša si zvolil letadlo SHARK jako svůj nový expediční speciál, na kterém bude dál létat po celém světě a objevovat nové destinace. Novému majiteli přejeme spoustu zážitků a budeme se těšit na další nové zájemce o letadla SHARK,“ dodal Michal Markovič. Obchodní ředitel Jiří Procházka doplnil: „Letadlo je skvělé a i v období covidu-19 se potvrdilo, že o něj mají klienti velký zájem, a to vzhledem ke své jedinečnosti a k ideálnímu poměru cena/výkon/užitná hodnota“.

Shark UL
Letouny SHARK během slavnostního vyřazení na letišti v Benešově

Pro společnost SHARK.AERO CZ jsou klíčové trhy Česká republika a Polsko

Letadlo SHARK bylo navrženo v ČR a vyrábí se ve slovenské Senici pod vedením Vlada Pekára. SHARK je navržený a vyrobený pro lety na dlouhé vzdálenosti. Má výrazně pozměněnou konstrukci a vysoké výkony a je nejrychlejším ultralightem s rychlostmi blízkými turbovrtulovým nebo dvoumotorovým letadlům. SHARK tak nabízí rychlý a velice efektivní způsob dopravy: už nemusíte řešit stále se zvyšující hustotu automobilů na silnicích nebo omezený počet dopravních spojení leteckých společností. Se SHARKEM si zaletíte na vytoužená místa rychleji a efektivněji, než konvenčním UL nebo PPL letadlem nebo klasickou dopravní leteckou linkou.

Shark UL
Pohled do kokpitu letadla SHARK

SHARK je přizpůsoben požadavkům pilotů: novodobé letadlo si zaslouží moderní kokpit. V interiéru tak jsou ve velkém rozsahu polohovatelné sedačky, nebo přední i zadní displeje Dynon. Glass cockpit u pilota i pasažéra vyvolají pocity srovnatelné s interiérem bizjetu. SHARK nabízí svým majitelům vysoký výkon, skvělou ovladatelnost, agilní manévrovatelnost a tím z něj činí ideální letadlo.

Přestože je výjimečně rychlý, létá velmi příjemně a bezpečně na malých rychlostech. Letoun je vybaven úchytnými prvky pro GoPro kamery na křídlech, které umožní sledovat, vyhodnocovat a zdokonalovat techniku letu, ale i sdílet zážitky s blízkými nebo třeba na sociálních sítích.

Váš volný čas získá nové obzory

SHARK stojí za každou minutu vašeho času. Zapomeňte na pojem „time travel“ a užijte si létání. SHARK je poháněn motorem ROTAX 912 ULS o výkonu 100 hp a nastavitelnou dvoulistovou vrtulí WOODCOMP. Nízké provozní náklady, dlouhá doletová vzdálenost, rychlost a dlouhá životnost představují ideální investici do vašeho létání.

S letadlem SHARK máte přístup k téměř jakémukoli letišti a díky tomu můžete udržovat minimální náklady na dopravu do místa, do kterého se chcete dostat. K dosažení vytoužené destinace už není potřebné zvažovat alternativy, ať už z časového nebo nákladového hlediska.

Propojení špičkového výkonu s moderním a pohodlným kokpitem, vynikajícím rozhledem a nekompromisním designem vám umožní se na obloze cítit jako v žádném jiném letadle.

Shark UL
Detail, ale užitečný: pilot má za letu možnost optické kontroly vysunutí podvozku

Shark UL

Shark UL

Shark UL

Shark UL

Shark UL

Shark UL
Detailní pohled na dílenské zpracovnání s ohledem na minimální aerodynamický odpor

 

Mohlo by vás zajímat