FOTOREPORT: Po dvou letech opět v Plasech

08.05.2022 1 příspěvek

Minulé dva roky pod taktovkou prapodivné virové choroby byly opravdu dlouhé. Nelze se tedy divit, že se na otvíráku sezóny, na Dni ve vzduchu na letišti v Plasích, sešly tisíce nedočkavých zájemců o létající aparáty všech epoch.

Meteorologové sice vydali své předpovědi, ale počasí opět překvapilo a stalo se lepším a ještě lepším, pro fotografy nabídlo přechod ke kupovité oblačnosti a opravdu dobré světlo.

Po dopoledním programu plném hudby, předvádění integrovaného záchranného systému, dětských atrakcí a stánků s literaturou, občerstvením a vším možným dalším zbožím, začal ve 14 hodin průletem stíhaček JAS Gripen program, který přibil oči k nebi, někdy výše, jako v případě paravýsadku nebo tance větroně Schleicher ASK 21, akrobacie pánů Kopfsteina, Šonky a Rudzinského spolu s panem Čejkou, někdy naopak níže, při předvádění Avie BH-1 vedené panem Marcelem Sezemským či při sledování premiérového vystoupení francouzského stroje Max Holste MH.1521 Broussard, pilotovaného panem Vladimírem Peroutkou.

Mohlo by vás zajímat


Témata

Letecké dny


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

skloňování

14.06.2022 v 13:58 petřík

Mně přijde, že by to mělo být v Plasích, ne Plasech :)

Odpovědět

Přidat komentář