V Hosíně začne 23. 7. Mistrovství světa v ultralehkém létání

21.07.2022 1 příspěvek

Na letišti Hosín u Českých Budějovic proběhne 23. července od 12:00 oficiální zahájení 17. FAI mistrovství světa v ultralehkém létání. V rámci tohoto dne je připraven slet s mezinárodní účastí a není omezen jen na ultralehké letouny.

V Hosíně začne 23. 7. Mistrovství světa v ultralehkém létání
V Hosíně začne 23. 7. Mistrovství světa v ultralehkém létání (Zdroj: Aeroweb.cz)

Přílety jsou možné od 6:00 do 12:00, kdy bude následovat zahajovací ceremoniál a letové ukázky. Od 20:00 pak večerem bude provázet živá muzika v podobě kapely Jazzika. Kromě samotného setkávání s ostatními piloty můžete podpořit soutěžní posádky svou účastí, prohlédnout si novinky českých ultralehkých výrobců, nebo si jen udělat hezký den na letišti. Třeba i s výletem na nedaleký zámek zakončeným večírkem a spaním u letadla za teplé letní noci.

Pro lepší organizaci sletu je nutné se zaregistrovat zde. Ačkoliv je registrace v angličtině, jedná se pouze o zadání jména, typu letadla a jeho imatrikulace, letiště a e-mailové adresy, kam vám budou den před sletem doručeny dvojjazyčné (čj/aj) informace pro přílet.

Mistrovství je možné navštívit během celého následujícího soutěžního týdne nebo ho můžete sledovat na oficiálních stránkách a facebooku akce.

Leták k leteckému dni

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letecké dny


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Skvělý úspěch

30.07.2022 v 21:06 Petr Tichý

Na hosínském letišti právě skončilo 17. FAI mistrovství světa v ultralehkém létání. Český tým si odnáší týmové zlato a dalších osm medailí včetně dvou zlatých:

RAL1 – aerodynamicky řízené jednomístné letouny1. Jiří Krajča, CZE

RWL2 – dvoumístná motorová rogala1. Petr Chvojka - Roman Chvojka, CZE

Odpovědět

Přidat komentář