Tisková zpráva ŘLP hodnotí vývoj na českém nebi za první pololetí

27.07.2022

Tisková zpráva ŘLP hodnotí vývoj na českém nebi za první pololetí
Tisková zpráva ŘLP hodnotí vývoj na českém nebi za první pololetí (Zdroj: Aeroweb.cz)

Státní podnik Řízení letového provozu ČR zveřejnil na svých webových stránkách tiskovou zprávu, která hodnotí vývoj letového provozu na českém nebi za první pololetí letošního roku, a to s mírným optimismem.

„V souladu s prognózami lze za první pololetí roku 2022 sledovat stabilní oživení letového provozu v českém vzdušném prostoru a výrazně vyšší aktivity leteckých dopravců než v roce 2021. Výsledky letového provozu za prvních šest měsíců roku 2022 však i nadále nedosahují objemu provozu roku 2019, který slouží jako referenční rok s posledním normálním vývojem,“ uvádí tisková zpráva ŘLP.

Během prvního pololetí letošního roku bylo v rámci českého vzdušného prostoru zaznamenáno celkem 268 977 pohybů. V porovnání se stejným obdobím referenčního roku 2019 se jedná o 62 %, přičemž v roce 2019 bylo během stejného časového horizontu registrováno 427 256 pohybů.

Vybrané provozní informace / Foto: rlp.cz
Vybrané provozní informace / Foto: rlp.cz

Aktuální vývoj vykazuje, dle sdělení ŘLP, pozitivní trend a červenec by se měl stát vrcholem letní letové sezóny, následně v srpnu a v září je možné očekávat ustálení vývoje provozu. „Aktuální úroveň provozu se v českém vzdušném prostoru pohybuje na 69 % roku 2019, průměrný denní počet pohybů pak dosahuje hodnoty 1 906 letů,“ uvádí tisková zpráva ŘLP.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář