Letecká nekázeň pilotů dronů v oblasti Českého Švýcarska

26.07.2022 2 příspěvky

Letecká nekázeň pilotů dronů v oblasti Českého Švýcarska
Letecká nekázeň pilotů dronů v oblasti Českého Švýcarska (Zdroj: Aeroweb.cz)

Létání s dronem nad zvlášť chráněným územím a národním parkem bez oprávnění. Ohrožení probíhajících záchranných leteckých operací v oblasti postižené rozsáhlým požárem. Létání v nepovolených výškách nad vrtulníky, které provádějí hašení. To vše je výčet prohřešků, kterých se v dnešních dnech dopustila řada pilotů dronů. Upozornění na tato protiprávní jednání zveřejnil Úřad pro civilní letectví (ÚCL) prostřednictvím svých komunikačních kanálů.

Požár v Českém Švýcarsku / Foto: Facebook.com @tydenikpolicie
Požár v Českém Švýcarsku / Foto: Facebook.com @tydenikpolicie 

ÚCL obdržel řadu upozornění na konfliktní provoz bezpilotních prostředků v rámci prostoru národního parku České Švýcarsko. Mnozí piloti dronů se svým jednáním navíc pochlubili na sociálních sítích.

Veškeré podněty budou nyní náležitě prošetřeny. ÚCL také apeluje na zdravý rozum všech pilotů, aby zbytečně nekomplikovali zásah profesionálů v oblastech zasažených požárem.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

???

02.08.2022 v 9:52 Mav

Mohl by Někdo z Odpovědných vysvětlit, proč není této situace využito ozbrojenými složkami státu k ostrému nácviku eliminace Non-dronů? To tam všichni spíte?  Za co Vás platíme???Jestliže k tomu nemáme prostředky a personál, anebo chybí prosté odhodlání, pak nám, v této Době, buď sám  Bůh Milostiv......

Odpovědět

RE: ???

01.02.2024 v 11:44 Jink

Bože ty jsi kus debila!

Odpovědět

Přidat komentář