Přijďte si první říjnovou sobotu otestovat Guimbal Cabri G2 na letiště do Letňan!

09.09.2022

Přijďte si první říjnovou sobotu otestovat Guimbal Cabri G2 na letiště do Letňan!
Přijďte si první říjnovou sobotu otestovat Guimbal Cabri G2 na letiště do Letňan! (Zdroj: Aeroweb.cz)

V sobotu 1. října budete mít možnost otestovat si moderní výcvikový vrtulník Guimbal Cabri G2 na letišti v pražských Letňanech.

Guimbal Cabri G2
Guimbal Cabri G2 

Cabri G2 je jediný EASA certifikovaný vrtulník ve své kategorii. Jde o dvoumístný pístový vrtulník s třílistým, volně uloženým rotorem s kompozitovými listy a ocasním rotorem typu Fenestron.

Vrtulník odpouští začátečnické chyby

Stroj je pozoruhodný manévrovatelností malých, ale stabilitou velkých turbínových vrtulníků. Piloti ocení limity stroje zajišťující unikátní míru bezpečnosti v běžném provozu. Vrtulník „sedne“ do ruky i méně zkušeným pilotům a odpustí i zásadnější chyby pilotům ve výcviku.

Cestovní rychlost vrtulníku je 100 kt, užitečné zatížení až 270 kg, dolet 700 km a vytrvalost až čtyři hodiny. Základním prvkem výbavy je Electronic Pilot Monitor (EPM), tedy LCD displej s nejdůležitějšími údaji: otáčkami motoru a rotoru, využívaným výkonem včetně limitů, stavem paliva, spotřebou, výdrží a teplotami a tlaky v pohonném ústrojí. Stroj je vybaven také mj. elektronicky řízeným ohřevem karburátoru. Vyrobeno bylo dohromady už přes 300 kusů, k dnešku Úřad pro civilní letectví v ČR registruje celkem 15 strojů tohoto typu.

Pojďte to zkusit!

První říjnovou sobotu budete mít v Letňanech příležitost osedlat moderní a zároveň bezpečný stroj pod dohledem zkušeného instruktora. Akce probíhá ve spolupráci letecké školy AeroPrague se společností Lion Helicopters a cena je 7 900 Kč za dvacetiminutový, respektive 11 400 Kč za třicetiminutový let.

Chci to zkusit na 20 minut!                                   Chci to zkusit na 30 minut!

 

Guimbal Cabri G2

Guimbal Cabri G2
Guimbal Cabri G2 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář