Na Dny NATO vlastním letadlem? Ostravské letiště radí, jak na to

05.09.2022

Na Dny NATO vlastním letadlem? Ostravské letiště radí, jak na to
Na Dny NATO vlastním letadlem? Ostravské letiště radí, jak na to (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ostravské letiště zpřístupnilo rezervační systém, kde si mohou zájemci o přílet vlastním letadlem na Dny NATO zarezervovat svůj příletový a odletový čas. Získání letištního slotu je podmínkou pro uskutečnění letu. Mimo to jsou letadla návštěvníků omezena maximální vzletovou hmotností (MTOW) do 2 tun a rozpětím do 15 metrů.

Letiště apeluje na piloty, že v době konání akce je na letišti a v jeho okolí silný provoz, tudíž je nutné dodržovat systém, který umožní bezpečný pohyb všech zúčastněných – právě proto byl zaveden slotový systém. Vhodné sloty pro přílet a odlet je možné rezervovat zde.

Postup rezervace je poměrně snadný. V rezervačním systému vyberete vhodný slot, vyplníte stručný formulář a potvrdíte operaci kliknutím. Následně obdržíte číslo slotu, kterým se budete hlásit a uvedete jej také do pole 18 letového plánu. Pro přílety skupin je nutné v rezervačním systému do pole poznámka uvést imatrikulace a typy ostatních letadel, která poletí ve skupině.

Přidělený čas příletu je nutné striktně dodržet. V případě příletu mimo předem rezervovaný a schválený čas nemusí být přistání umožněno. Pokud nedodržíte odletový slot, očekávejte značné zdržení.

Pro přílet na letiště v době konání leteckého dne je požadován odpovídač a pro let ve skupině musí být zapnut odpovídač jen jednoho z letadel. Případné lety pocházející ze / odlétající do zemí mimo schengenský prostor budou nejprve nasměrovány na centrální odbavovací plochu za účelem celního a pasového odbavení, později bude povoleno pojíždění na určené místo přes dočasnou pojezdovou dráhu (TWY Z).

Mapa letiště / Foto: airport-ostrava.cz
Mapa letiště / Foto: airport-ostrava.cz

V případě nutnosti provedení změn ve slotech kontaktujte handling prostřednictvím e-mailové adresy: handling@airport-ostrava.cz. Konkrétní postupy pro přílet a odlet je možné najít na webových stránkách ostravského letiště.

Pořadatelé také oznámili, že bude návštěvníkům opět k dispozici mobilní aplikace, ve které je možné dohledat veškeré informace o aktuálním dění na Dnech NATO.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář