Americké muzeum zahajuje cyklus přednášek ze všeobecného letectví

16.11.2022

Americké  muzeum zahajuje cyklus přednášek ze všeobecného letectví
Americké muzeum zahajuje cyklus přednášek ze všeobecného letectví (Zdroj: Aeroweb.cz)

Pro zájemce o trénink poslechu angličtiny avizujeme zajímavý event: Národní muzeum letectví a kosmonautiky USA uvádí cyklus přednášek na téma general aviation. Přednášky se budou zabývat možnostmi využití všeobecného letectví v nejrůznějších oblastech, včetně humanitární pomoci nebo sportu.

V brzkých ranních hodinách (začátek ve 2:00 SEČ) v pátek 18. listopadu promluví členové mezinárodního týmu Orbis o projektu Flying Eye Hospital, což je plně vybavená oftalmologická nemocnice na palubě letadla typu McDonnell Douglas MD-10.

Dr. Hunter Cherwek, viceprezident klinických služeb a technologií, a Bruce Johnson, ředitel letového provozu a údržby, budou mluvit o tom, jak Orbis využívá letectví k poskytování oční péče různým komunitám po celém světě.

Orbis létá se strojem McDonnell Douglas MD-10 / Foto: Orbis.org
Orbis létá se strojem McDonnell Douglas MD-10 / Foto: Orbis.org

V pátek 2. prosince opět ve 2:00 SEČ bude na programu přednáška s názvem „Sean D. Tucker: Vášeň pro létání“. Tucker má za sebou čtyřicetiletou kariéru akrobatického pilota, létal mimo jiné na speciálu Challenge III, speciálně postaveném pro jeho náročné manévry včetně výkrutu s úhlovou rychlostí 400° za sekundu. V současnosti se věnuje práci s dětmi a předává tak svou vášeň pro létání dalším generacím.

Přednášky budou streamovány online a můžete je sledovat na YouTube kanálu muzea.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář