F AIR spolu se Smartwings zahájí nový kadetský program

14.12.2022

F AIR spolu se Smartwings zahájí nový kadetský program
F AIR spolu se Smartwings zahájí nový kadetský program (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letecká škola F AIR spolu s leteckou společností Smartwings představily Smartwings Cadet Program. Je určen pro zájemce o licenci profesionálního pilota a pracovní příležitosti u aerolinek Smartwings.

Program si klade za cíl zajistit efektivní a vysoce kvalitní výcvik dopravního pilota (ATPL). Výcvik je dále rozšířený o specifické znalosti a dovednosti, které budoucí piloti využijí pro bezproblémovou integraci do letecké společnosti Smartwings.

Uchazeči mohou posílat přihlášky do programu do 31. ledna 2023. V únoru se pak bude konat výběrové řízení. Pokud v něm kandidát uspěje, absolvuje výcvikový kurz, který začne v březnu 2023 a trvat by měl do srpna 2024. Poslední fáze programu, výběrové řízení na pozici prvního důstojníka (FO) Smartwings, je naplánována na září až listopad 2024.

Dva letouny Tecnam P2006T letecké školy F AIR
Účastníci programu budou během výcviku létat s Tecnamem P2006T / Foto: F AIR

Během výcviku budou studenti skládat průběžné teoretické zkoušky ATPL na Úřadě pro civilní letectví. Výcvik je završen získáním licence obchodního pilota CPL(A) s kvalifikacemi pro vícemotorové letouny a létání podle přístrojů (MEP a IR) a certifikátem ATPL(A) teorie, tedy ATPL(A) Frozen, AUPRT (Advanced Upset Prevention and Recovery Training) a MCC (součinnost vícečlenné posádky).

Účastníky programu nečeká pouze standardní výcvik dopravního pilota. V rámci výcviku MCC budou využívat simulátor Boeingu 737. Připravovat se budou také na výběrové řízení na pozici prvního důstojníka u společnosti Smartwings.

Mezi doplňkovou odbornou přípravu patří i „observer“ lety v kokpitu letadel aerolinek Smartwings, exkurze v různých typech provozu (plánování, operační oddělení, servis a údržba letadel atd.), odborné exkurze (Řízení letového provozu a pracoviště Letiště Praha – handling, check-in, cargo, baggage management...) a odborné přednášky a prezentace vedené významnými osobnostmi z oboru letectví.

Absolventi leteckého výcviku získají garanci pozvání k výběrovému řízení na pozici prvního důstojníka u letecké společnosti Smartwings.

Před podáním přihlášky musí uchazeči splnit vstupní požadavky. Uchazeč musí mít úplné středoškolské vzdělání, znalost angličtiny na úrovní B2 dle evropského referenčního rámce a osvědčení zdravotní způsobilosti I. třídy.

Program je určený jak pro zájemce bez jakýchkoliv leteckých zkušeností, tak i pro držitele průkazu soukromého pilota letounů PPL(A). 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář