Nově vzniklá Česká asociace pilotek pozvala zájemkyně o letectví do CATC

22.12.2022

Nově vzniklá Česká asociace pilotek pozvala zájemkyně o letectví do CATC
Nově vzniklá Česká asociace pilotek pozvala zájemkyně o letectví do CATC (Zdroj: Aeroweb.cz)

Parašutistka, plachtařka, rogalistka, pilotka C172 nebo B737, balonářka. Pro ně a další ženy v tuzemském letectví vznikl letos 19. října nový projekt – Česká asociace pilotek, z.s. (ČAP). Na konci ledna proběhne první oficiální akce spolku.

Jak název napovídá, cílem je propojit síly pilotek – profesionálek, amatérek i nadšenkyň létání, které o něm zatím uvažují nebo mají touhu se jakkoli zapojit. Jednoznačně největším úkolem organizace je podporovat ženy v letectví, pořádat pravidelné přednášky a setkání s cílem, aby se každá mladá holka, máma od dětí nebo i babička dostala do vzduchu. Chceme zpopularizovat létání ve všech možných formách, motivovat mladou generaci, zvednout ji ze židle a dotáhnout na letiště.

Asociace našla zázemí pro kancelář a tým ochotných dobrovolníků za podpory Východočeského aeroklubu Pardubice na letišti v Podhořanech u Ronova (LKPN). Díky tomu bylo možné uspořádat ještě v neoficiální atmosféře první dámský slet v červenci 2022.

V čele projektu ČAP stojí zakládající trio ve složení Dana Bauçà Sastre (prezidentka), Rosina Kašičková (viceprezidentka) a Kristina Šantrůčková (finanční ředitelka). Tiskovou mluvčí spolku byla jmenována Olga Mokošová.

Uvidíme se v lednu na CATC

První oficiální akci s názvem Setkání pilotek a žen českého letectví můžete navštívit 31. ledna 2023 od 18 hodin na Letišti Václava Havla v Praze v prostorách výcvikového střediska Czech Aviation Training Centre (CATC).

Přednášku na téma představení asociace a následnou volnou diskusi doplní možnost exkurze po CATC a létání na simulátoru ATR. Z kapacitních důvodů je ovšem nutné, aby se zájemkyně registrovaly předem, a to nejpozději do 20. ledna 2023 na e-mailové adrese ceskepilotky@gmail.com.

Česká asociace pilotek je otevřena novým projektům a výzvám, pokud máte zájem se jakkoli zapojit, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho IG účtu České asociace pilotek nebo e-mailem na ceskepilotky@gmail.com. Letu zdar!

Česká asociace pilotek sraz CATC leden 2023
Pozvánka na první oficiální akci České asociace pilotek / Zdroj: ČAP

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář