Letecká škola F AIR přináší rozhovor s testovacím pilotem společnosti Antonov Design Bureau

20.01.2023 4 příspěvky

Letecká škola F AIR přináší rozhovor s testovacím pilotem společnosti Antonov Design Bureau
Letecká škola F AIR přináší rozhovor s testovacím pilotem společnosti Antonov Design Bureau (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letecká škola F AIR v rámci volného cyklu přednášek „O letectví pokaždé jinak“ vydala rozhovor s Jevgenijem Rjabininem, bývalým testovacím pilotem Antonovu AN-225 Mrija a instruktorem společnosti F AIR. Žáci této letecké školy se tak s ním mohli setkat přímo v kokpitu letadla.

Instruktor Jan Žižka pilota obřího stroje „vyzpovídal“ v angličtině a celý bezmála padesátiminutový rozhovor je opatřen českými titulky.

Rjabinin se podělí o své nevšední zážitky, vypráví tak mj. o svých začátcích v aeroklubu a vysvětluje, proč se nedostal k vojenskému letectvu nebo proč Antonov vyráběl hornoplošníky místo dolnoplošníků. Za zmínku stojí i vyprávění o úskalích pojíždění s největším strojem na světě.

Celé video můžete zhlédnout na YouTube kanálu letecké školy F AIR nebo níže.

 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Podpora Ukrajiny.

24.01.2023 v 13:55 Josef

Pokud vláda a armáda ČR uvažuje o nákupu SKUTEČNÝCH transportních letounů měla by vzít do úvahy i An-124 Ruslan.  Zabila by tím čtyři mouchy jednou ranou. Významě by zakázkou podpořila letecký průmysl na Ukrajině, získala by i několik strategických transportních letounů významných pro stát zejména v krizových situacích,  armáda by konečně alespoň v jednom sektoru schopností mohla vyniknout a bakšiš pro zůčastněné by určitě také nechyběl.

Odpovědět

RE: Podpora Ukrajiny.

24.01.2023 v 19:50 igi

po tom čo sa Ukrajinci prebojujú do civilizovaného sveta budú Antonovy určite vysoko žiadaný tovar v západných armádach. Si myslím.

Odpovědět

RE: RE: Podpora Ukrajiny.

24.01.2023 v 23:17 Petr

Trochu se obávám, že to probojování do EASA světa bude běh na dlouhou trať a navíc za neskutečný balík.

Odpovědět

RE: RE: RE: Podpora Ukrajiny.

25.01.2023 v 10:42 igi

no a?

My sme si trochu zvykli že všetko prišlo ľahko a rýchlo, a teraz majú naše krajiny zjavné problémy s hodnotovým zakotvením.

UA si zjavne to isté, čo k nám prišlo samo, bude musieť tvrdo vybojovať, ale aspoň je šanca že pamäť národa im vydrží dlhšie ako 30 rokov.

Odpovědět

Přidat komentář