Výcvikové VFR lety od 27. března do CTR Ruzyně po telefonické koordinaci

25.03.2023

Výcvikové VFR lety od 27. března do CTR Ruzyně po telefonické koordinaci
Výcvikové VFR lety od 27. března do CTR Ruzyně po telefonické koordinaci (Zdroj: Aeroweb.cz)

Od 27. března bude v platnosti NOTAM, který umožní výcvikové aktivity VFR letů v prostoru CTR Ruzyně. Vstup bude umožněn za splnění podmínky předběžné telefonické komunikace s vedoucím směny na APP Praha.

Vloni 24. února přešla stanoviště Řízení letového provozu ČR, s.p. na nové přehledové systémy. V souvislosti s přechodem došlo k preventivnímu snížení kapacity v řízených prostorech. Tato pravidla prakticky zamezila VFR průlety pražským CTA I. Od 27. března bude platný NOTAM, který umožní průlet pražským CTR výcvikovým VFR letům, pokud splní podmínku předběžné telefonické koordinace na APP Praha na čísle +420220374548.

Do 27. března 0:00 nadále platí, že kapacita ATC je snížena a zůstávají v platnosti tato omezení: Vstup do CTR Ruzyně bude povolen pouze za účelem přistání a vzletu na/z LKPR nebo CTR Ruzyně (Omezení se nevztahuje na tyto typy letu: letadla v nouzi, lety HEMS, lety SAR, policejní lety, lety vojenských letadel, letadla letového ověření), piloti zamýšlející přechod z pravidel letu VFR na IFR v prostoru CTA1 musí před vzletem takový let koordinovat s FIC Praha (+420220374393), výcvikové aktivity IFR letu v prostoru CTA1 Praha a TMA nejsou povoleny s výjimkou let letů přiletících/odletájících z LKPR.

I po 27. březnu bude nadále platit, že výcvikové aktivity IFR letu v prostoru CTA1 Praha a TMA musí být před provedením letu koordinovány s APP Praha a že piloti, zamýšlející přechod z pravidel letu VFR na IFR v prostoru CTA1 Praha musí před vzletem takový let koordinovat s FIC Praha a APP Praha.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář