Webové stránky EASA Light jsou nově k dispozici i v češtině

02.05.2023

Webové stránky EASA Light jsou nově k dispozici i v češtině
Webové stránky EASA Light jsou nově k dispozici i v češtině (Zdroj: Aeroweb.cz)

Agentura Evropské unie pro bezpečnost letectví (EASA) spustila své webové stránky Easa Light nově ve všech 24 jazycích Evropské unie. Chce tak zpřístupnit informace o svých aktivitách milionům lidí nejen v Evropě.

Stránky EASA Light byly spuštěny v roce 2020 a jsou určeny pro širokou veřejnost - na rozdíl od ostatních webů agentury, které se zaměřují na nejrůznější skupiny leteckých odborníků. Články na stránkách EASA light se snaží o přístupnou formu a nepředpokládají hlubší znalosti z letectví.

„Cestující by ani nenapadlo nastoupit do letadla, pokud by neměli pocit, že se mohou spolehnout na vysokou úroveň bezpečnosti letecké dopravy,“ řekl výkonný ředitel EASA Patrick Ky. „Tyto vícejazyčné stránky umožní cestujícím a všem občanům EU jednak lépe porozumět tomu, jakou roli EASA hraje v zajištění bezpečnosti letectví, ale také nalézt informace o nejnovějším vývoji, například v oblasti dronů, městské letecké mobility a udržitelnosti s ohledem na životní prostředí,” dodal Patrick Ky.

Na tomto odkazu můžete navštívit stránky EASA Light v češtině; stránky jsou rozděleny do těchto šesti částí: EASA a vy, Drony, Městská letecká mobilita, Udržitelnost, Výzkum a inovace a Mezinárodní.

Mohlo by vás zajímat

Témata

EASA


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář