Icelandair zahájil pravidelné spojení Keflavíku s Prahou

02.06.2023

Icelandair zahájil pravidelné spojení Keflavíku s Prahou
Icelandair zahájil pravidelné spojení Keflavíku s Prahou (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ve čtvrtek 1. června dosedl Boeing 737 MAX 8 islandského národního dopravce na dráhu 24 pražského letiště a zahájil tak pravidelnou linku do středoevropské metropole. Cestující se mohou těšit na rotaci čtyřikrát týdně.

Icelandair má za sebou premiérový let na pravidelné lince FI536 do Prahy. Boeing 737 MAX 8 imatrikulace TF-ICR přistál ve 13:16 místního času, při pojíždění na stojánku projel tradiční vodní slavobránou, kterou si pro něj připravil Hasičský záchranný sbor Letiště Praha. Po zastavení letadla na stojánce se ujali symbolického přestřižení pásky Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha a Arsaell Hardarson, regionální manažer společnosti Icelandair.

Létat se bude každé úterý, čtvrtek, pátek a neděli. Icelandair dbá na komfort cestujicích, a tak na lince budou nasazovány Boeingy 737 MAX 8 v nezvyklé konfiguraci sedadel „pouze“ pro 160 cestujících.

Přistání Boeing 737 MAX 8
Boeing 737 MAX 8 krátce před dotykem se zemí / Foto: Letiště Praha 

Bogi Nils Bogason, generální ředitel Icelandairu, komentoval zahájení linky takto: „Jsme rádi, že můžeme do našeho rozsáhlého letního letového řádu přidat i Prahu. Jde o destinaci, která je známá uměním, kulturou a historií. Je to poprvé, co nabízíme pravidelné lety do Prahy, a vidíme velké příležitosti v pohodlných přestupech na naše lety do a ze Severní Ameriky. Můžeme tak zvýšit propojení mezi oběma trhy a zároveň propojit obyvatele Islandu a Prahy.“

Na stejné trase létá od loňského května i islandská nízkonákladová společnost Play, jež nasazuje Airbus A320neo. Ještě minulý rok létaly na pravidelné lince do Keflavíku i ČSA.

Foto posádky Icelandairu
Společná fotografie posádky, zástupců letiště a letecké společnosti / Foto: Letiště Praha 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář